vaksite voor bestrating, wegenbouw, grondwerk & civiele werken portaalsite van & voor de wegenbouwsector

Open Wervendag trekt recordaantal bezoekers

Publicatiedatum: 07-05-2018 10:59

Ruim 83.000 bezoekers hebben zondag 6 mei genoten op één van de 150 toonaangevende bouwwerven in héél België. De Confederatie Bouw organiseerde voor de 12de keer Open Wervendag als imago evenement voor de bouw en bouwberoepen. De bouw profileert zich hiermee andermaal als een aantrekkelijke en toekomstgerichte werkgever die dringend op zoek is naar duizenden talenten met pit.

bron afbeelding: Confederatie Bouwbron afbeelding: Confederatie Bouw

Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw: "Open Wervendag is echt uitgegroeid tot hét  visitekaartje van de bouw. De bezoekers waren gefascineerd door het vakmanschap en technische evoluties die de bouwbedrijven vandaag toonden. Pas als je het zelf ziet, besef je dat onze bouwbedrijven ons dagelijkse leven enorm beïnvloeden en vooral aangenamer en duurzamer maken. Wij zijn bijzonder trots op onze bedrijven en de trendsettende projecten die zij voor ons realiseren."

Enkele blikvangers

Het multifunctionele Stadskantoor in Hasselt en de nieuwe Hasseltse stadswijk Quartier Bleu. In Antwerpen trok de restauratie van de historische Handelsbeurs veel publiek, evenals de gedempte zuiderdokken, en de nieuwe stadwijk Turnova in Turnhout. In W-Vlaanderen waren de toppers met duizenden bezoekers het Rentel offshore windpark in Oostende, de Nemo Link in Brugge, het iconisch kantoorgebouw op de Sky-site  en het Guldensporencollege en neobarok kapel, Lago Weide zwembad in Kortrijk en het mooie Woonzorgcentrum Marie Ter Ruste in Zwevezele. In Oost-Vlaanderen waren er héél veel topwerven, zoals de restauratie en renovatie van het NTGent, het Wintercircus, en de sportoase "Vita Scheldebad" in Temse.  

Maar ook in Brussel kon de renovatie van de Reyerstunnels op veel belangstelling rekenen.

In Wallonië waren de blikvangers de indrukwekkende restauratieprojecten in de provincie Namen met de 'Donjon de Crupet' in Assesse en de 'Collégiale Saint-Feuillin' in Fosses la Ville. Het ziekenhuiscomplex Montlégia bleef ook dit jaar de publiekstrekker in Luik.

Job met toekomst

Om al die technologische evoluties mee te ondersteunen, is de sector dan ook steeds op zoek naar aanstormend talent en nieuwe profielen. Robert de Mûelenaere : "De bouw evolueert en dus ook de profielen. Jaarlijks schrijven onze bedrijven 20.000 vacatures uit. Daarbij zoeken we niet alleen spierkracht, maar ook kennis, passie en durf. Een job in de bouw staat meer dan ooit garant voor een mooie toekomst."

Er is vooral nood aan hoger en technisch opgeleide profielen die inspelen op de digitalisering en automatisering. Naast ervaren vakspecialisten, zoekt de sector ook bedienden en kaderleden voor de nieuwe beroepen van de toekomst. Denk daarbij aan BIM- specialisten, ICT-deskundigen, project- en werfleiding, calculatoren, communicatiespecialisten en juristen.

(bron: Confederatie Bouw)

www.wegenbouw.be/vacatures_be
www.openwervendag.be

advertenties

advertenties