vaksite voor bestrating, wegenbouw, grondwerk & civiele werken portaalsite van & voor de wegenbouwsector

Laatste Nieuws

Stadsbader en Artes starten werken deelgebied Sint-Andries en Zuid van de Scheldekaaien te Antwerpen

Stadsbader en Artes starten werken deelgebied Sint-Andries en Zuid van de Scheldekaaien te Antwerpen

Stadsbader is onlangs, in samenwerking met Artes, gestart met de werken in het deelgebied SintAndries en Zuid van de Scheldekaaien in opdracht van Stad Antwerpen en Waterwegen en Zeekanaal NV. Stad Antwerpen start met de eerste fase van de heraanleg van het openbaar domein: een gebied van 900 meter tussen de Goedehoopstraat en de Namenstraat. De zone achter het historisch hekwerk wordt volledig heraangelegd. De werken kaderen in de heraanleg van de Scheldekaaien. Waterwegen en Zeekanaal NV start met de werken voor een nieuwe waterkering, in het kader van het Sigmaplan. Het einde van de werken is voorzien tegen midden 2019.

Datum: 22-09-2017 Lees meer

Herstelling wegdekschade aan brug Wijnegem met experimenteel asfalt

Herstelling wegdekschade aan brug Wijnegem met experimenteel asfalt

Arbeiders van het Agentschap Wegen en Verkeer herstelden, aanvang deze maand, de wegdekschade aan op de banaanbrug in het centrum van Wijnegem met een nieuwe soort asfalt. "Een experiment, want op metaal hecht asfalt heel moeilijk", zegt woordvoerder Jef Schoenmaekers. De banaanbrug heeft al de hele zomer te kampen met verhogingen van het wegdek. Passerende chauffeurs voelen een flinke klap en er vliegt geregeld een velg af. De gemeente trok opnieuw aan de bel bij wegbeheerder AWV. Maandag 4 september kwam een ploeg ter plaatse. Het bleek te gaan om een experiment.

Datum: 21-09-2017 Lees meer

8000 bezoekers verwacht de Nederlandse Dag van de Openbare Ruimte

8000 bezoekers verwacht de Nederlandse Dag van de Openbare Ruimte

Onder professionals is de Nederlandse Dag van de Openbare Ruimte met lezingen een jaarlijks ijkpunt. "Een evenement dat zich volledig richt op ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte bestond een aantal jaar geleden simpelweg niet." vertelt Marc de Winter, een van de oprichters van de beurs. "Op 27 en 28 september verwelkomen we inmiddels zo'n 8.000 bezoekers in drie hallen van de Jaarbeurs in Utrecht (NL)". De Belgische editie gaat volgend jaar door op donderdag 1 februari 2018 te Brussels Expo.

Datum: 21-09-2017 Lees meer

Van den Bergh (Besix Group) neemt Larabo uit Zele over

Van den Bergh (Besix Group) neemt Larabo uit Zele over

BESIX Group finaliseerde op vrijdag 15 september 2017, via haar Belgische dochteronderneming Van den Berg, de overname van het bedrijf Larabo bvba uit Zele, gesticht door en tot voor kort in het beheer van de familie Raemdonck.  Larabo is een bedrijf waarmee Van den Berg sinds 2008 goed samenwerkt en is gespecialiseerd in de kwalitatieve aanleg van kabels en leidingen voor telecomoperatoren en voor nutsbedrijven in Vlaanderen. Met de telecom- en netwerkbeheerders als haar belangrijkste klanten, haalde Larabo in vorig boekjaar een omzet van meer dan 4 miljoen euro en is winstgevend. Larabo werkt vanuit Zele met een 60-tal medewerkers.

Datum: 18-09-2017 Lees meer

Iedereen unaniem: deze editie van Matexpo was TOP

Iedereen unaniem: deze editie van Matexpo was TOP

Op zondag 10 september 17u sloot Matexpo 2017 de deuren. Bezoekers, exposanten, partners en sponsors waren het erover eens: Matexpo kende een topeditie. Enkele cijfers: 41.414 bezoekers t.o.v. 39.335 in 2015 én meer 360 exposanten. Exposanten waren in elk geval unaniem: de kwaliteit van de bezoekers was dit jaar bijzonder hoog, los van het aantal. Met meer dan 360 exposanten, een beursterrein van 135.000m² en meer dan 1.400 merken, blijft Matexpo de referentie in de Benelux. De Innovation Award ging naar de JCB Hydradig en de Green Award was voor de Recogeno van Verhelst. Verder in dit artikel meer hierover.

Datum: 15-09-2017 Lees meer

Via T Albert aangesteld om zeven bruggen over het Albertkanaal te herbouwen

Via T Albert aangesteld om zeven bruggen over het Albertkanaal te herbouwen

De Vlaamse Waterweg heeft onlangs 'Via T Albert' aangesteld om zeven bruggen over het Albertkanaal te herbouwen met het oog op het verhogen van de doorvaarthoogte. Het gaat om de bruggen in Eigenbilzen, Zutendaal, Stokrooie, Kwaadmechelen Zwartenhoek, Eindhout, Geel-Stelen en Herentals-Lier. Via T Albert is een speciaal voor dit project opgerichte vennootschap, die bestaat uit Franki Construct, Kumpen, Aswebo (allen Willemen Groep) en Hye.

Datum: 14-09-2017 Lees meer

Tracimat vzw erkend als sloopbeheerorganisatie

Tracimat vzw erkend als sloopbeheerorganisatie

De laatste jaren piekt het aantal sloopvergunningen in België ruimschoots boven de 10.000. Een selectieve sloop en gescheiden afvoer van de verschillende materialen die hierbij vrijkomen, is cruciaal voor een duurzaam hergebruik of recyclage.  Bij de sloop kunnen ook een aantal gevaarlijke afvalstoffen, zoals asbest, vrijkomen die belangrijke milieurisico's met zich meebrengen. Om het sloop- en afvoerproces te kunnen beheren heeft de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) de vzw Tracimat opgericht. Eind augustus heeft minister Schauvliege de vzw als sloopbeheerorganisatie erkend zodat zij haar sloopbeheersysteem effectief kan uitbouwen.

Datum: 14-09-2017 Lees meer

OCW en Stadsbader leggen eerste proefvakken met verjongingsmiddel voor asfalthergebruik aan

OCW en Stadsbader leggen eerste proefvakken met verjongingsmiddel voor asfalthergebruik aan

De proefvakken, die van 7 tot 9 september 2017 op de productiesite van de Stadsbader in Vaulx werden aangelegd, zijn de eerste in ons land met een verjongingsmiddel. Een "rejuvenator" wordt aan asfaltgranulaat toegevoegd om de kenmerken van het oude bindmiddel te regenereren en de oorspronkelijke prestaties grotendeels opnieuw te bereiken. De proefvakken passen in een veldstudie en een onderzoeksproject van het OCW, in samenwerking met de asfaltproducent en de leverancier van het verjongingsmiddel, om kennis over de werking en het effect van dergelijke middelen te verwerven.

Datum: 13-09-2017 Lees meer

Vanaf 2018 lagere kost voor kleine planaanvragen KLIP

Vanaf 2018 lagere kost voor kleine planaanvragen KLIP

Vanaf 1 januari 2018 betalen aannemers een verlaagde retributie voor kleine planaanvragen. De Vlaamse regering heeft het besluit daarover definitief goedgekeurd. Bouwunie is tevreden dat de regering zo ingaat op haar vraag naar een verlaagde retributie voor kleinere werken.

Datum: 12-09-2017 Lees meer

APK neemt Elgeka over

APK neemt Elgeka over

APK heeft Elgeka uit Aalst overgenomen, de onderneming die vorige week failliet werd verklaard, waardoor 70 mensen op straat stonden. De APK groep werpt de reddingsboei en neemt de activiteiten en het personeel over, met behoud van de arbeidsvoorwaarden.

Datum: 11-09-2017 Lees meer
Evenementen
Nieuwsbrieven
Nieuws bij ons melden?
Aanmelden gratis nieuwsbrief
Zoeken in nieuwsberichten:

advertenties

advertenties