vaksite voor bestrating, wegenbouw, grondwerk & civiele werken portaalsite van & voor de wegenbouwsector

Laatste Nieuws

Ontbijtsessie Innovatie en Digitalisering bij Infrastructuurprojecten georganiseerd door VlaWeBo

Ontbijtsessie Innovatie en Digitalisering bij Infrastructuurprojecten georganiseerd door VlaWeBo

Tijdens de Dag van de Wegenbouw op MATEXPO organiseert VlaWebo een ontbijtsessie Innovatie en Digitalisering bij Infrastructuurprojecten. Tijdens deze infosessie gaan sprekers in op 'slimme' beton- en asfaltwegen; verneemt u de praktijkervaringen bij het eerste proefproject met BIM; en legt een aannemer uit hoe hij omschakelde van papieren documenten naar digitale toepassingen. Voorafgaand aan de uiteenzettingen wordt u een ontbijt aangeboden.

Datum: 23-08-2019 Lees meer

Dynapac Seismic trilwals genomineerd voor Innovation Award

Dynapac Seismic trilwals genomineerd voor Innovation Award

Er werden 30 dossiers ingediend voor de Matexpo Innovation Award. De jury koos o.a. voor deze innovatie van Dynapac, die in België verdeeld wordt door Van Der Spek. De winnaar wordt bekend gemaakt op dinsdagavond 10 september tijdens de officiële openingsceremonie van MATEXPO. De Dynapac Seismic grondwals detecteert automatisch de frequentie van de bodemeigenschappen, werkt ermee samen en gebruikt de juiste hoeveelheid energie precies op het juiste moment. Aangezien de trommel en de bodem als één dynamisch systeem fungeren, maximaliseert dit de contactkracht tussen de trommel en de grond, wat een maximale verdichting en energie-efficiëntie oplevert.
 

Datum: 22-08-2019 Lees meer

Bia Belgium op Matexpo 2019

Bia Belgium op Matexpo 2019

Op Matexpo (stand A11) presenteert BIA een aantal Benelux premières, waaronder twee van Komatsu, naast een aantal andere opmerkelijke machines en diensten. BIA Belgium verdeelt hoogkwalitatieve machines voor grondverzet, constructie, sloop, steengroeven, recyclage en energievoorziening.  Het bedrijf is exclusief invoerder van o.a. Komatsu, Metso en Portafill. BIA biedt haar klanten een totaalaanbod van verkoop, verhuur, service, financiering en projectbegeleiding op maat. BIA Belgium maakt deel uit van de BIA Group die actief is in de Benelux en 20 Afrikaanse landen en meer dan 1300 werknemers telt.

Datum: 13-08-2019 Lees meer

Studievoormiddag 3D-frezen op 25 oktober 2019

Studievoormiddag 3D-frezen op 25 oktober 2019

3D-frezen is een innovatieve en uitdagende stap naar de digitalisering van de wegenbouw. Daarom organiseert het OCW samen met de betrokken partners op vrijdag 25 oktober 2019 een studievoormiddag (casestudy) in de OCW-vestiging te Sterrebeek. Het programma, de praktische informatie en de mogelijkheid tot inschrijven volgen in het najaar in de onlinecatalogus van de Belgian Road Academy.

Datum: 12-08-2019 Lees meer

Hoe digitaal is jouw wegenbouwbedrijf?

Hoe digitaal is jouw wegenbouwbedrijf?

Negen toonaangevende partijen uit de Belgische ICT- en wegenbouwsector stellen vanaf vandaag (4 juli 2019)  een specifiek ontwikkelde benchmarktool ter beschikking van de Belgische wegenbouwers. Ze worden aangemoedigd deel te nemen aan de gratis benchmark via de nieuwe website www.Digi-Barometer.be. De focus ligt op "kritische bedrijfsprocessen" van wegenbouwers en we meten de digitalisatiegraad van elke deelnemer. Op 30 september 2019 wordt de Digi-Barometer afgerond en ontvangt elke deelnemer zijn benchmark. Het sectorale eindrapport over de digitalisering van de wegenbouw wordt op 24 oktober 2019 tijdens Digital Construction Brussels 2019 gepresenteerd.

Datum: 08-08-2019 Lees meer

Wegenbouw.be professional licentie wordt INFRA APP

Wegenbouw.be professional licentie wordt INFRA APP

15 jaar geleden gingen wij met www.wegenbouw.be van start. Daarna volgde een uiteraard een hele evolutie, eerst met de website zelf, later ook met onze achterliggende webapplicatie (prof. licentie). Ook de doelgroep breidde steeds uit. Omdat de vlag ondertussen de lading al lang niet meer dekt, en om duidelijk onderscheid te maken tussen onze website en de webapplicatie voor professionals, werd daarom besloten om de wegenbouw.be licentie om te dopen tot INFRA APP. Dit zal binnenkort ook op onze 'Matexpo stand' duidelijk gecommuniceerd worden.

Datum: 07-08-2019 Lees meer

Basiscursus Grondmechanica 2019

Basiscursus Grondmechanica 2019

De opleiding "Basiscursus Grondmechanica" is een initiatief van de expertgroep Geotechniek van ie-net ingenieursvereniging, met de steun van WTCB en BGGG.  Deze cursus ordt gedoceerd om iedereen in staat te stellen zich vertrouwd te maken met een aantal grondmechanische begrippen zoals korrelspanningen, totaalspanningen, draagvermogen van ondiepe funderingen, zettingen, draagvermogen van palen. Voor het volgen van de cursus is geen voorkennis van geologie / grondmechanica vereist.

Datum: 07-08-2019 Lees meer

Studienamiddag over verhardingen met grootformaattegels en geprefabriceerde betonplaten

Studienamiddag over verhardingen met grootformaattegels en geprefabriceerde betonplaten

Het OCW publiceerde onlangs een omvattende handleiding voor grootformaattegels. In samenwerking en met steun van Febestral, Febelcem, Ebema, Stradus en Eurodal, organiseren zij nu ook een interessante studienamiddag rond dit thema. Deze gaat door op donderdag 7 november 2019 te Sterrebeek.

Datum: 07-08-2019 Lees meer

De MATEXPO App vereenvoudigt uw beursbezoek

De MATEXPO App vereenvoudigt uw beursbezoek

Matexpo lanceerde recent een eigen ontwikkelde applicatie voor de smartphone: de MATEXPO APP. Zo kan je op de vakbeurs meteen de weg terugvinden via geolocatie. Daarnaast ook de tijdstijdstippen raadplegen van verschillende evenementen tijdens de beurs en is het ook mogelijk voor bezoekers om enkele praktische zaken terug te vinden. De app is te downloaden via de verschillende appstores.

Datum: 06-08-2019 Lees meer

Wegenbouwers vertrekken op vakantie

Wegenbouwers vertrekken op vakantie

De (wegenbouw)bouwbedrijven gevestigd in Brussel en in Halle-Vilvoorde zijn al sinds maandag 1 juli met vakantie, regio Leuven vertrok op 8 juli. Voor de grootste golf start vanavond de bouwvakantie, dan zijn de provincies Antwerpen, Limburg, Oost- en West-Vlaanderen aan de beurt. De bouwbedrijven uit Lokeren en Hamme wachten nog even tot 22 juli om de Lokerse Feesten te kunnen meepikken. De vakantie duurt drie weken. In de regio's Brussel en Halle-Vilvoorde vier weken.

Wegenbouw.be wenst u een prettige vakantie.

 

Datum: 12-07-2019 Lees meer
Evenementen
Nieuws bij ons melden?
Aanmelden gratis nieuwsbrief
Zoeken in nieuwsberichten:

advertenties

advertenties