Totaalpartner voor bestratings- en rioleringsprojecten

Gepubliceerd op 16-03-2023 16:09

De Tubobel Group heeft een breed gamma prefab betonproducten voor aannemers in de infrasector. Die ruime expertise is een rechtstreeks gevolg van een reeks overnames. Door interessante aanvullingen bouwde Tubobel Group een assortiment in diverse productgamma’s uit, met betrouwbare kwaliteit als rode draad. Een officieel partnership met Klostermann voegt hier nu nog een extra dimensie aan toe.

bron foto: Infra Magazinebron foto: Infra Magazine

De start van Tubobel Group gaat terug naar 2010, met de overname van Bovin Beton. Met toevoegingen van Tubobel (2011) en Stradus Aqua (2018) ontstond een brede waaier aan oplossingen en producten voor bestrating en riolering. “Specifiek in de bestratingswereld is Tubobel Infra onze sterke pijler”, zegt Frank Bijnens, CCO van Tubobel Infra.

“We produceren betonstraatstenen, boordstenen, betontegels, traptredes, afvoergoten, betonnen zitbanken, bloembakken, vloerplaten, … Ons ultieme doel? Een aanspreekpunt van a tot z zijn voor aannemers. In dat kader sloten we ook een partnership met de firma Klostermann, een waardevolle aanvulling van ons portfolio.”

STERKE TANDEM

Klostermann is in België gekend voor zijn prestigieuze projecten met beton in de hoofdrol. Tubobel INFRA heeft het partnership voor de lokale markt onlangs overgenomen. Het zet de groep sterker op de kaart voor grotere en prestigeprojecten met esthetische prefab betonproducten: hoogwaardig beton met kleurondersteunende granulaten en nabewerkingen, bijvoorbeeld, of straatmeubilair in dezelfde kleur en afwerking als de bestrating. “Met deze partner kunnen we eigenlijk alles”, maakt Frank zich sterk. “Voor pleinen en omgevingswerken van statige overheidsgebouwen of andere luxeprojecten hebben we nu alle oplossingen in huis. Deels via onze eigen productie, deels via Klostermann. We schrijven zo verder aan een complementair verhaal dat de klant een totaaloplossing garandeert.”

BLIJVEN INNOVEREN

Ook voor openbare infrastructuur zijn het uitdagende tijden en zowel de Tubobel Group als Klostermann zetten volop in op innovatie. Zowel bovengronds als ondergronds. Straten, pleinen, drukke stedelijke centra, … Stuk voor stuk krijgen ze steeds vaker te maken met overstromingsrisico’s enerzijds en hittestress anderzijds. Op beide fronten werken beide bedrijven volop aan innovatieve oplossingen. Frank: “We finetunen momenteel de productontwikkeling voor onze infiltratiesystemen via de bestrating, zonder aan wandelcomfort in te boeten.

Een oplossing voor de hittestress in steden heeft de firma Klostermann ondertussen al op de markt gebracht. Via kleine voegen van vijf millimeter stroomt regenwater tussen de betonstraatstenen en infiltreert het regenwater terug in de ondergrond. De samenstelling van deze betonstraatsteen zorgt ervoor dat het water, net als een spons, wordt opgeslagen waardoor dit ook weer kan verdampen. Hierdoor koelt de omgeving met een aantal graden af.” Daarnaast filtert deze steen in combinatie met een aangepast voegmateriaal schadelijke stoffen (onder andere microplastis, koper en zink) van het wegverkeer uit het regenwater (ECOSAVE Protect). De Duitse Prof. Dr. Ing. Carsten Dierkes ondersteunt en onderzocht de technologie. Hij kon proefondervindelijk aantonen dat het tussen gebouwen enkele graden van de thermometer haalt in hitteperiodes. Innovatie met bewezen efficiëntie dus.

artikel uit infra magazine #1 - 2023 > hier downloadenhttps://tubobel.group/
Door interessante aanvullingen bouwde Tubobel Group een assortiment in diverse productgamma’s uitDoor interessante aanvullingen bouwde Tubobel Group een assortiment in diverse productgamma’s uit
artikel uit Infra Magazineartikel uit Infra Magazine