VPK-Albo plaatst 6000 m2 nieuwe verhardingen voor Hippodroom Waregem

Gepubliceerd op 13-09-2016 13:45

In Waregem vindt jaarlijks het grootse evenement Waregem Koerse plaats. Circa 40.000 bezoekers komen dan naar de paardenwedrennen; van paardenliefhebbers tot ondernemers en VIP's. De bestaande tribune bij het hippodroom was niet meer voorzien voor zo'n groot evenement en daarom is besloten om een nieuw tribunegebouw te plaatsen. VPK-Albo.be verzorgde de nieuwe buitenaanleg en terrassen op de verschillende verdiepingen.

Het nieuwe gebouw, dat plaats biedt aan zo'n 4000 toeschouwers, is een imposant gebouw om te zien met tientallen balkons aan de voorzijde en veel glas in ramen die allemaal kunnen worden opengeklapt. Op de vierde verdieping bevindt zich een groot observatieterras. In het gebouw zitten verder polyvalente ruimtes, zodat het gebouw buiten de koers om voor andere doeleinden gebruikt kan worden.

In opdracht van Ipes nv, en in samenwerking met de firma Zoontjens en leverancier Marlux, zorgde VPK-Albo.be voor de aanleg van de verharding op de nieuwe terrassen van de diverse verdiepingen. Op het observatieterras werd gewerkt met tegels van 1x1 meter. Op de drie onderliggende verdiepingen met tegels van 60x60 cm. Ook de buitenaanleg werd vernieuwd met betonklinkers 15/15, in combinatie met asfalt. Dit alles goed voor ongeveer 6000m² aan nieuwe verhardingen.

Tijdens Waregem Koerse 2016 (30 augustus) konden de vele toeschouwers genieten vanop de nieuwe infrastructuur.

 

www.vpk-albo.bewww.wegenbouw.be/bedrijven/198002/vpk-albo-bewww.ipes.be