Bouwunie stroomlijnt werking via nieuw managementteam

Gepubliceerd op 15-09-2016 12:15

De dagelijkse werking van Bouwunie berust voortaan bij een vierkoppig team: het managementteam én de voorzitter van Bouwunie. Het managementteam is nieuw en bestaat uit de gedelegeerd bestuurder (i.c. Hilde Masschelein), de secretaris-generaal (i.c. Jean-Pierre Waeytens) en de directeur marketing en beweging (i.c. Bart Verstraete). Zij komen, samen met de voorzitter van Bouwunie (i.c. Filip Verkest, afgevaardigd bestuurder van Bouwonderneming Verkest NV uit Wingene en sinds midden 2012 voorzitter van Bouwunie) tweewekelijks samen. Bouwunie wil zo haar diverse interne en externe opdrachten (d.i. de werking van Bouwunie en de diverse beroepsorganisaties) efficiënter en duidelijker organiseren en stroomlijnen om verder te groeien.

Bart Verstraete, Hilde Masschelein en Jean-Pierre WaeytensBart Verstraete, Hilde Masschelein en Jean-Pierre Waeytens

Het managementteam heeft als taak de verschillende opdrachten van Bouwunie te sturen en op te volgen. De gedelegeerd bestuurder maakt hiermee de directeur marketing & beweging en de secretaris-generaal eerste aanspreekpunt binnen de organisatie voor een aantal specifieke domeinen van het dagelijks bestuur.

Voor Bart Verstraete is dat de beweging, de ledenwerving, de communicatie en de commerciële acties.

Voor Jean-Pierre Waeytens is dat de syndicale belangenbehartiging inzake de dossiers van het paritair comité van het bouwbedrijf (PC124), van de sectorale fondsen (Constructiv-FVB, NAVB, Pensio B e.d.), m.b.t. fiscaliteit, sociale dumping en fraude, werken met buitenlanders en in het buitenland, vervoer en transport, erkenningen en voor de Europese dossiers (EBC), alsook de perscontacten die met deze dossiers te maken hebben.

De eindverantwoordelijkheid in al deze domeinen blijft bij de gedelegeerd bestuurder.

Dit jaar staat Hilde Masschelein trouwens 10 jaar aan het roer van Bouwunie als gedelegeerd bestuurder. Het Bouwunie-directiecomité zette haar daarvoor onlangs feestelijk in de bloemen.

www.bouwunie.be
Filip Verkest en Peter Suys, zetten Hilde Masschelein feestelijk in de bloemetjesFilip Verkest en Peter Suys, zetten Hilde Masschelein feestelijk in de bloemetjes