Genomineerden TECHNI-MAT Awards zijn gekend

Gepubliceerd op 24-04-2024 11:05

Tijdens de eerste dag van TECHNI-MAT, op woensdag 15 mei, worden opnieuw de TECHNI-MAT Awards uitgereikt. Standhouders op de beurs konden zich inschrijven voor de Technical Award of Sustainability Award. Na een stevige duik in de dossiers selecteerde een deskundige jury* per categorie drie genomineerden en een winnaar. De genomineerden stellen we al graag aan u voor, de winnaar wordt 15 mei tijdens de prijsuitreiking op de beurs bekendgemaakt.

foto's: (c) Deschacht / Tubobelfoto's: (c) Deschacht / Tubobel

Genomineerden Technical Award (willekeurige volgorde)
Top Off – Thriller
Freesspecialist TopOff ontwikkelde Thriller, een ‘baanbrekende’ machine ontworpen om gewapend en ongewapend beton resonant te breken. TopOff: “De machine - uniek in de wereld - maakt gebruik van de kracht van resonantie en overstijgt de traditionele sloopmethoden met ongeëvenaarde precisie en snelheid tot gevolg. Het vermogen om te resoneren op frequenties veroorzaakt spanning in het materiaal, waardoor het in de kern effectief wordt verzwakt zonder bijkomende schade aan omliggende structuren of de omgeving te veroorzaken.”
3D Soil
3Dsoil brengt met behulp van diverse bodemscantechnieken op een niet-invasieve manier verschillende ondergrondse infrastructuren in kaart. “Door radio- en grondradartechnologieën complementair in te zetten, overbruggen we de beperkingen die inherent zijn aan elke techniek. Onze unieke actieve opsporingsmethodiek en uitgebreide ervaring bieden we snel een gedetailleerd inzicht in de ondergrond”, klinkt het.
Leviat - Halfen HEK3
Halfen HEK3 is een innovatieve en veelzijdige oplossing voor een snelle en eenvoudige droge, direct belastbare verbinding tussen prefab betonelementen, zowel horizontaal als verticaal. Halfen HEK3: “Het systeem is onmiddellijk belastbaar, zorgt bijgevolg voor een efficiënte installatie en maakt een snel bouwproces mogelijk. Volledige verstelbaarheid van prefabelementen om bouwtoleranties op te vangen. De nieuwe Halfen HEK3 heeft een rechthoekige boutopening die een grotere montagetolerantie in zowel de lengte- als dwarsrichting mogelijk maakt. Bovendien is er een nieuw, modulair concept voor de uitsparingsvormen.”

Genomineerden Sustainability Award (willekeurige volgorde)
Tubobel – Geoprime
Tubobel Group introduceerde recent een nieuw productgamma 'Climate Concrete'. Tubobel: Het eerste product dat binnen dit gamma gelanceerd werd zijn de cementloze Geoprime® buizen: ongewapende ronde buizen voor transport en buffering van afval- of regenwater, op basis van geopolymeer, een afvalproduct van de staalindustrie, in combinatie met twee activatoren. Tubobel: “Door de CO2 reductie tot 80% heeft dit product een grote positieve impact op de ecologische voetafdruk. Verder hebben Geoprime buizen dezelfde sterkte als buizen van traditioneel beton.”
Trime North – Solar Hybrid Generator
Omdat verhuurbedrijven en hun milieubewuste aannemers hard werken om hun uitstoot van fossiele brandstoffen en lawaai te verminderen, begon Trime met het Solar Hybrid Generator project. Het doel: een energieopwekkingsmodule ontwikkelen die uitsluitend wordt aangedreven door een combinatie van zonne-energie en batterijvermogen. “De hybride zonnegeneratoren van Trime leveren continue emissievrije stroom – wanneer ze uitsluitend via het omvormersysteem werken – ondersteund door de nieuwste brandstofefficiënte watergekoelde dieselmotor die de accu's automatisch oplaadt en vervolgens uitschakelt wanneer de accu's volledig zijn opgeladen”, klinkt het.
Deschacht – Drainix
Drainix® is een innoverende ontwikkeling voor het creëren van een waterdoorlatende verharding. Het product zelf is een verloren bekisting uit gerecycleerde PP, zodanig ontworpen dat een wapeningsnet van 150x150 (8 of 10mm dik) kan voorzien worden bij het ter plaatse gieten van een 100% waterdoorlatende betonnen verharding. Deschacht: “Doordat we hierdoor grote oppervlaktes kunnen gieten die doorlopend gewapend zijn, zijn we ook het enige product dat er voor zorgt dat de waterdoorlatende fundering onder de betonnen structuur waterdoorlatend blijft op lange termijn, doordat de lasten verdeeld worden via de betonnen plaat.”

Publieksprijs
De top 3 per categorie zal ook door alle geregistreerden / bezoekers kunnen beoordeeld worden. Het product of dienst met de meest publieksstemmen, wint die avond de Audience Award.

Reserveer uw kaart voor Techni-Mathttps://www.techni-mat.eu
Deschacht – DrainixDeschacht – Drainix
Tubobel – Geoprime bij plaatsing in DuffelTubobel – Geoprime bij plaatsing in Duffel