Hobas en Deschacht bundelen de krachten

Gepubliceerd op 01-07-2016 09:15

Deschacht is een gespecialiseerde aanbieder van producten voor o.a. wegen- en rioleringswerken en wenst die positie nog te versterken door het gamma constant uit te breiden. Ook wil Deschacht in de toekomst nog beter op de behoeften van de klant inspelen en fungeren als een one-stop-shop en klankbord voor architecten, aannemers, openbare besturen en andere partijen. Om die doelstellingen te realiseren, ging Deschacht een exclusieve samenwerking aan met Hobas. Hobas is een toonaangevende speler op het vlak van GVK leidingsystemen; hun producten voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Hobas vond in Deschacht – met hun grote en efficiënte distributienetwerk – dan weer de partner bij uitstek om de verspreiding van hun voorraad te verbeteren. Filip Ausloos van Deschacht en Manu Petit van Hobas praten over de voordelen van het kersverse partnership.

Filip Ausloos, Business Unit Manager Riolering & Afvoer bij Deschacht: "Hobas is al heel lang een voortrekker in de markt van GVK leidingsystemen. De producten raakten de afgelopen jaren wat in de vergetelheid, maar op technisch vlak zijn ze de referentie op de markt. Bovendien zijn ze bekend bij de meeste aannemers en besturen."

Technische voordelen van Hobas-leidingen

Hobas onderscheidt zich door leidingsystemen met een grote diameter aan te bieden. Hun aanbod varieert van leidingen voor huisaansluitingen tot buizen met een diameter van meer dan 3,6 meter. Hobas-leidingen hebben een lange levensduur, hoge slijtvastheid en zijn erg resistent tegen corrosie (bv. bij vervuilde bodems, zeewater, rioolwater). Hierdoor zijn de onderhoudskosten van dergelijke buizen bijzonder laag.

Hobas is ook erg sterk in nichematige toepassingen. Hun GVK leidingen zijn volledig modulair en worden op maat geproduceerd. Doordat de buizen een relatief laag gewicht hebben, gaat de montage erg makkelijk en snel. Veel zuiveringsstations – zogenaamde RWZI’s – in België zijn reeds met Hobas-leidingen uitgerust.

Waarom samenwerken?

Filip: "De afdeling ‘Riolering & Afvoer’ van Deschacht is actief binnen verschillende doelgroepen. Zo werken we vaak voor klassieke wegenbouwers en grondwerkers, maar we hebben ook veel klanten binnen de doelgroep van de nutsleidingen. Aangezien Hobas een aangepast gamma heeft voor relining en microtunneling, kunnen we de samenwerking binnen deze doelgroep verder ontwikkelen."

"Daarnaast heeft Hobas passende oplossingen in huis om regenwater te bufferen: de grote diameters van de Hobas-buizen doen dienst als opslagreservoirs met een bijzonder hoge capaciteit. In tijden van overstromingen is zo’n groot buffervolume erg interessant."
Manu Petit, Hobas: "Deschacht heeft een brede actieradius en is constant in gesprek met aannemers en studiebureaus; doelgroepen die nood hebben aan onze leidingsystemen. De grote troeven van Deschacht zijn hun technische expertise en logistieke performantie. Ze garanderen just in time-leveringen zodat Hobas-producten snel beschikbaar zijn voor de markt. Wij waren vooral op zoek naar een partner met een breed distributienetwerk en met zijn 7 filialen in Vlaanderen bleek Deschacht de juiste keuze."

Manu: "Ik kijk uit naar deze samenwerking. Zowel Hobas als Deschacht zijn gezonde en duurzame ondernemingen: Hobas biedt producten aan van een hoge kwaliteit en Deschacht biedt een meer dan kwalitatieve service. Door de krachten te bundelen, versterken we elkaars activiteiten."

www.wegenbouw.be/bedrijven/759331/deschacht-plastics-belgium-n-vwww.deschacht.euwww.hobas.be/