Op maat geproduceerde prefab middengeleiders voor Michel Scheperslaan te Heusden-Zolder

Gepubliceerd op 01-07-2016 12:55

Bij de aanleg van verkeerseilanden is een vlotte plaatsing cruciaal. Hiermee bespaart u op plaatsingskosten en beperkt u de verkeershinder. Het aanbod prefab middengeleiders van Stradus Infra vormt hiervoor een perfecte en kant-en-klare oplossing. Bovendien zijn de elementen even eenvoudig te verplaatsen en vergt een inrichting met deze elementen slechts een minimum aan onderhoud. Stradus Infra denkt steeds mee met haar klanten en ook wat betreft de middengeleiders in een aanpassing op maat van de situatie mogelijk. Speciaal voor een project van de gemeente Heusden-Zolder produceerde Stradus Infra zo recent elementen met een breedte van 1 meter voor vrijstaand gebruik. Hiermee werden op de M. Scheperslaan tal van wegversmallingen gecreëerd met het oog op het verkeersveiliger maken van de omgeving. Ofwel werd met 2 elementen op dezelfde hoogte een flessenhals gevormd ofwel werd alternerend links en rechts van de baan een element geplaatst.

Bij de aanleg van verkeerseilanden – zij het voor de scheiding van rijstroken of voor de configuratie van een veilig rustpunt voor voetgangers, rolstoelgebruikers en fietsers daar waar men niet in één beweging kan oversteken – is een vlotte plaatsing cruciaal. Hiermee bespaart u immers op plaatsingskosten én beperkt u de verkeershinder. Het aanbod prefab middengeleiders van Stradus Infra vormt hiervoor een perfecte en tevens kant-en-klare oplossing. Bovendien zijn de elementen indien nodig even eenvoudig te verplaatsen en vergt een inrichting met prefab middengeleiders slechts een minimum aan onderhoud. Het gamma werd 2 jaar geleden samen met het Agentschap Wegen en Verkeer Limburg (AWV Limburg) ontwikkeld en bevat tal van varianten die, in functie van de verkeerssituatie en beschikbare ruimte, modulair met elkaar te combineren zijn. Recent werden prefab middengeleiders geplaatst in Tongeren en Geel.

Hieronder kort samengevat de voordelen van prefab middengeleiders:

In vergelijking met het werken met kleinschalig of ter plaatse te storten materialen bespaart u bij de plaatsing enorm veel tijd en energie. Hiermee bespaart u geld en bovendien blijft de verkeershinder beperkt.

Elk element is voorzien van drie uitsparingen waarin bouten geplaatst kunnen worden om de elementen vlot vast te maken aan het wegdek.

De elementen hebben onderaan een uitsparing waardoor ze de verkanting van de weg overspannen.

De middengeleiders hebben een uitgewassen basaltzwart middenvlak en een witte betonnen rand. Dit verhoogt de zichtbaarheid.

Naast twee kopstukken werden ook twee middenstukken ontwikkeld. De vier elementen zijn modulair te combineren wat zorgt voor flexibiliteit naar configuratie toe.

Bij vernieuwing van het wegdek of in geval van passage van uitzonderlijk vervoer of de organisatie van evenementen zijn de elementen makkelijk te demonteren, waarna ze ook weer snel terug te plaatsen zijn. Dit maakt het besturen ook mogelijk testfases op te zetten voor nieuwe inrichtingen.

www.stradusinfra.be/pdf/documentatie/prefab-middengeleiders-nl.pdfwww.stradusinfra.bewww.wegenbouw.be/bedrijven/428869/stradus-infra-n-v
de door Stradus Infra op maat gemaakte middengeleiders in Heusden-Zolderde door Stradus Infra op maat gemaakte middengeleiders in Heusden-Zolder
Prefab middengeleiders van Stradus Infra in TongerenPrefab middengeleiders van Stradus Infra in Tongeren