Bioterra viert 20e verjaardag met inhuldiging nieuwe fysico-chemische installatie

Gepubliceerd op 30-06-2016 16:20

Op 3 juni werd er gefeest in Genk! BIOTERRA bestaat 20 jaar en dat moest gevierd worden. Bovendien werd de splinternieuwe fysico-chemische wasinstallatie, een investering van 8 miljoen euro, plechtig in gebruik genomen. Onder toeziend oog van de vele genodigden, mochten CEO Emmanuel Maes (Bioterra - De Cloedt), Minister-President Geert Bourgeois, burgemeester Wim Dries en Chris Danckaerts(NV de Scheepvaart) de nieuwe installatie officieel opstarten.

De vestiging in Genk (Bilzerweg 15) is uitgegroeid tot het paradepaard van degrondreinigingsactiviteiten van Group De Cloedt. De strategische ligging van de site langsheen het Albertkanaal (schepen met capaciteit tot 3000 ton) verklaart de verwerkingscapaciteit van 400.000t/jaar. Er ging 4 jaar intensief onderzoek vooraf aan de bouw van de nieuwe wasinstallatie waarvan de engineering volledig in-house gebeurde. Hoewel grondreiniging één van de hoofdpijlers is en blijft van BIOTERRA, werd bij het ontwerp van de installatie extra aandacht besteed aan het reinigen van afvalstoffen (waaronder kolken- en rioolslib, veegvuil, maar ook bv.  sorteerzeefzanden) met het oog op maximale recyclage van herbruikbare grondstoffen.

Naast reiniging van grond- en afvalstoffen ligt de focus bij BIOTERRA in Genk voorts opontwatering en herbruik van bagger- en ruimingsspecie en TOP activiteiten.

Film over de site te Genk: https://vimeo.com/160846847

www.wegenbouw.be/bedrijven/451531/bioterra-n-vwww.bioterra.beKaart met centra voor grondreiniging en grondrecyclage, TOP (tussentijdse Opslagplaats voor gronden)