Afsluitende studiedag REJUVEBIT project op donderdag 28 januari

Gepubliceerd op 15-01-2021 11:58

Universiteit Antwerpen en het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw nodigen u uit op de afsluitende studiedag op donderdag 28 januari 2021 (15:00 – 17:00 (online)): "Duurzaam asfalt door het gebruik van verjongingsmiddelen - REJUVEBIT".

In Vlaanderen wordt circa 66% van het vrijkomende asfaltgranulaat hoogwaardig gebruikt in nieuwe asfaltmengsels. De toepassing is echter technisch gelimiteerd in onderlagen en verboden voor de meeste toplagen voor openbare werken. Om dit percentage te kunnen verhogen in onderlagen en toplagen en de duurzaamheid van het eindproduct te verbeteren, kunnen verjongingsmiddelen een oplossing bieden. Verjongingsmiddelen regenereren het oudere bindmiddel van het asfaltgranulaat.

In 2018 startte het REjuveBIT project, een demonstratieproject in samenwerking met de wegenbouwsector om het gebruik van verjongingsmiddelen in de asfaltsector te evalueren. In dit project werden asfaltmengsels ontworpen en proefvakken aangelegd met verhoogde recyclingpercentages. Daarnaast werd aandacht besteed aan bindmiddelonderzoek, traceerbaarheid, verschil tussen labstudies en in situuitvoering, milieu-impact en economische evaluatie.
Universiteit Antwerpen en het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw wensen de onderzoeksresultaten met u te delen opdat het gebruik van deze verjongingsmiddelen verder kan worden geoptimaliseerd binnen de wegenbouwsector.

Programma
15:00 - Inleiding
15:10 - Conclusies proefvakken
15:25 - Conclusies labo-onderzoek
15:55 - LCA & LCCA
16:10 - Traceerbaarheid en VOC
16:20 - De sector aan het woord
16:50 - Conclusies en aanbevelingen
Inschrijven enkel via mail: rers@uantwerpen.be . Een link wordt u toegestuurd voor online deelname

https://www.uantwerpen.be/en/research-groups/emib/rejuvebit/
Duurzaam asfalt door het gebruik van verjongingsmiddelen REJUVEBITDuurzaam asfalt door het gebruik van verjongingsmiddelen REJUVEBIT
leden van de gebruikersgroepleden van de gebruikersgroep