Hoogmartens nu ook actief in Luxemburg

Gepubliceerd op 30-10-2020 11:18

Een bedrijfsterrein van zo’n 10.000 vierkante meter renoveren in drie weekends: de allgrounders van Hoogmartens deden het in Luxemburg, op de site van een wereldspeler in logistiek en transport. Een fraai staaltje van efficiënt samenwerken, vakmanschap en inzet.

Kuehne + Nagel is één van de grootste transportbedrijven ter wereld, heeft vestigingen in meer dan 100 landen en telt ruim 80.000 medewerkers. Luxemburg is door zijn strategische ligging in het hart van Europa een belangrijke uitvalsbasis voor het bedrijf. Het Luxemburgse hoofdkantoor van Kuehne + Nagel bevindt zich in Contern. Voor de renovatie van die site deed de onderneming onlangs een beroep op de vaklui van Hoogmartens.

Samenwerken tegen de klok

De site van Kuehne + Nagel in Contern beschikt over 69 laad- en loskades met een totale oppervlakte van net geen 10.000 vierkante meter. Het bedrijf is quasi dag en nacht operationeel. De opdracht die de allgrounders van Hoogmartens kregen voorgeschoteld: de volledige renovatie van de laad- en loskades en de asfaltverharding, op zo’n manier dat het werk in het bedrijf gewoon kon doorgaan. Tom Cillen was de projectleider die dit huzarenstuk samen met zijn teams tot een goed einde moest brengen.

Tom Cillen: “We spreken over een behoorlijk indrukwekkende site die we totaal moesten vernieuwen, zonder dat dit impact mocht hebben op de bedrijfsvoering. We hadden drie weekends om de klus te klaren. Het was dus echt werken tegen de tijd. Wat er precies moest gebeuren? De 69 laad- en loskades voorzien van nieuwe, acht meter brede betonstroken. We hebben hierbij zo’n 2.500 vierkante meter ultra fast dubbel gewapend beton gestort. Daarnaast hebben we over een oppervlakte van 7.000 vierkante meter het asfalt selectief gefreesd en voorzien van een nieuwe onder- en toplaag.”

Volumes om van te duizelen. Hoe zagen de werkdagen er uit?

Tom: “We waren de drie weekends aan de slag met een 15-tal mensen. De laad- en loskades hadden we opgesplitst in twee delen. Het eerste weekend hebben we de eerste helft aangepakt, het weekend daarna de rest. Op donderdag hebben we telkens het oude beton uitgebroken. Op vrijdag werd het nieuwe beton gestort, zodat het vervolgens twee dagen kon drogen. Tegen mandag was alles klaar en konden de gerenoveerde kades opnieuw gebruikt worden. Het derde weekend hadden we nodig voor de afwerking. Je kan rustig stellen dat men amper gemerkt heeft dat wij bezig waren. Nochtans waren we steeds van ’s ochtends 6 tot ’s avonds half 8 aan de slag. Op zondag werkten we zelfs door tot 23 uur.”

Uitmuntend vakwerk

Het management van Kuehne + Nagel was uitermate tevreden over het geleverde werk én over de vlekkeloze samenwerking. Aan de eigenlijke uitvoering van de werken ging een pak voorbereiding vooraf. Hoogmartens moest pragmatisch meedenken over manieren om én feilloos werk af te leveren én ervoor te zorgen dat het bedrijf 100 procent operationeel kon blijven.

Tom: “Daar zijn we in geslaagd doordat ik me als projectleider volledig kon focussen op de calculatie en de uitvoering van de werken. De afspraken met de facility manager van Kuehne + Nagel, onder meer wat betreft planning, de meer commerciële aspecten, enz., mocht ik gelukkig overlaten aan een collega die zich daar volledig in kon vastbijten. Samenwerken loont, dat hebben we met dit project zeker bewezen! En wat we natuurlijk niet mogen vergeten: dat de bedrijfssite in Contern er terug als nieuw bijligt, is de verdienste van onze vaklui die ginds het beste van zichzelf hebben gegeven. Zij mogen terecht trots zijn dat ze als medewerkers van een Limburgs bedrijf, helemaal in Luxemburg een proeve van hun kunnen hebben getoond.”

https://www.hoogmartens.be/https://www.wegenbouw.be/bedrijven/326115/hoogmartens-wegenbouw
de de "allgrounders" van Hoogmartens bewijzen vakmanschap in Luxemburg
Hoogmartens klaarde de klus in 3 weekendsHoogmartens klaarde de klus in 3 weekends