vaksite voor bestrating, wegenbouw, grondwerk & civiele werken portaalsite van & voor de wegenbouwsector

10 miljoen euro voor meer fietscomfort op jaagpaden

Publicatiedatum: 10-07-2019 11:37

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts verkreeg in mei extra middelen uit het Financieringsfonds Eenmalige Uitgaven (FFEU). Hij wijst nu 10 miljoen EUR van deze middelen toe aan De Vlaamse Waterweg nv, die ook de jaagpaden langs de waterwegen beheert. "Jaagpaden kruisen meestal niet zo vaak met het drukke wegverkeer", zegt Weyts. "Ze zijn dus heel geschikt als vlotte en veilige fietsverbindingen tussen grote woon- en werkgebieden".

bron afbeelding: Roos Groep - aanleg fietspadbron afbeelding: Roos Groep - aanleg fietspad

De Vlaamse Waterweg nv gaat het geld gebruiken om zo’n 70 km jaagpad op te waarderen en het fietscomfort te verhogen. Zo wordt de bovenlaag van het jaagpad langs het Kanaal Brussel-Charleroi in Grimbergen vervangen. In Herentals wordt de wortelgroei langs het kanaal Bocholt-Herentals aangepakt. In Puurs langs de Rupel zal een ontbrekende schakel weggewerkt worden. In Gent komt er een Zuiderpoort fietsbrug die aansluit op het jaagpad langs de Schelde. Op de fietssnelweg Roeselare-Wielsbeke (F36) zal De Vlaamse Waterweg nv een veilige omleiding voorzien rond het watergebonden bedrijventerrein langsheen het kanaal Roeselare-Leie.

"We werken 'missing links' weg en we verhogen het fietscomfort van bestaande fietsverbindingen', zegt Weyts. “Zo wordt het sneller en comfortabeler fietsen langs het water. Dat zijn harde argumenten waarmee je twijfelaars over de streep kan trekken en kan overtuigen om de auto wat vaker te laten staan en in te ruilen voor de fiets, ook in het woon-werkverkeer".

www.benweyts.be/nieuws/10-miljoen-voor-meer-fietscomfort-op-jaagpaden

advertenties

advertenties