vaksite voor bestrating, wegenbouw, grondwerk & civiele werken portaalsite van & voor de wegenbouwsector

Ultra Kyma lost ruimtegebrek op in Brasschaat

Publicatiedatum: 21-03-2019 17:30

Vaak schrijft de rioolbeheerder voor openbare werken betonnen rioleringsbuizen voor. Op de Bredabaan in Brasschaat werd aannemer Adams uit Merksplas geconfronteerd met plaatsgebrek: de betonnen buizen en putten zijn te breed. Daarom vroeg de aannemer toestemming om polypropeen Ultra Kyma buizen van DYKA te plaatsen. De rioolbeheerder gaf hiervoor zijn toestemming.

bron afbeelding: Dykabron afbeelding: Dyka

"De kunststof buizen zijn een perfect, misschien zelfs beter, alternatief voor de betonnen buizen. Ze zijn niet alleen zuiniger in plaatsgebruik, maar zijn dankzij hun lichte gewicht ook veel sneller te plaatsen", vertelt Sven Hellings, account manager bij DYKA. "Ook de inlaten op de Ultra Kyma buizen, maken ons werk aanzienlijk makkelijker", zegt Tom Stoffelen van aannemer Adams.

Ultra Kyma lichtgewicht kampioen

Ultra Kyma buizen zijn BENOR gekeurd en zijn dus gegarandeerd bruikbaar voor rioleringstoepassingen. Ze zijn uiteraard corrosiebestendig, erg sterk en licht en hebben in tegenstelling tot beton een veel gladdere binnenkant wat de hydraulische capaciteit verbetert. De kracht van de buizen bewees DYKA tijdens een crashtest met een graafmachine. Daarbij liet de kraanbestuurder zijn gevaarte los op een Ulra Kyma buis die geen krimp gaf.

https://www.dyka.be/nl/kracht-en-licht-gewicht-gecombineerd
https://www.wegenbouw.be/bedrijven/213033/adams-n-v


advertenties

advertenties