vaksite voor bestrating, wegenbouw, grondwerk & civiele werken portaalsite van & voor de wegenbouwsector

Stad Kortrijk trekt resoluut de kaart van natuursteen

Publicatiedatum: 04-04-2018 16:32

De werken aan de verlaging van de Leieboorden in Kortrijk zijn afgerond! Dit prachtig stukje Kortrijk wordt met stip één van de grote trekpleisters in West-Vlaanderen. De ideale locatie voor jong en oud om de dag stijlvol en in alle rust door te brengen.

Leieboorden in Kortrijk (bron afbeeldingen: Beltrami)Leieboorden in Kortrijk (bron afbeeldingen: Beltrami)

Op zaterdag 24 maart werden de Leieboorden, in talrijke aanwezigheid van de inwoners en sympathisanten van Stad Kortrijk, feestelijk ingehuldigd. Stad Kortrijk koos bewust voor duurzaamheid en kwaliteit. 6.110m² tegels in Pepperino Dark kregen voor dit prestigieus project een speciaal ontwikkelde Gelido afwerking (leverancier Beltrami). Het oppervlak van de tegel is eerder ruw, maar toch vlak wat makkelijk te belopen valt en ook plaatsing van terrastafels en stoelen mogelijk maakt. Aannemer Aswebo klaarde de klus ruim een maand sneller dan voorzien. Deze timelapse video bundelt 1 jaar werken in amper twee minuten.

 

Nadat ter hoogte van het Albertpark de Leie was verdiept en verbreed om grotere schepen een vlotte en veilige doorgang te verlenen, bogen waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg en het Kortrijkse stadsbestuur zich over de herinrichting van de kades van de oude Leie-arm. De Franse landschapsarchitect Michel Desvigne werkte een ontwerp uit, Aswebo vatte de werken vorig jaar op 1 maart aan. De werken werden in twee fases opgedeeld. In de eerste fase werden enerzijds de Guido Gezellestraat, Broelbrug en Dam en anderzijds de Konventstraat aangepakt. In de Guido Gezellestraat werd een keermuur opgetrokken en in de Konventstraat vonden riolerings- en nutswerken plaats. Alle straten werden opnieuw aangelegd. De eigenlijke verlaging van de Broelkaai en de Verzetskaai behoorde tot fase 2 en werd opgestart tijdens de zomer. De werken op de Broelkaai werden in twee delen opgesplitst, zodat een deel sneller weer kon worden opengesteld voor het verkeer.

Overbekeplein

Ook het Overbekeplein kreeg recent een volledige natuursteen make-over. Een nieuw rustpunt in het hartje van het winkel- wandelgebied met speelse elementen en groene eilandjes, welke werd aangelegd door aannemer Wegenbouw Ockier uit Kuurne. Voor dit project koos Stad Kortrijk opnieuw voor de Chinese graniet Pepperino Dark, met Bouchardino afwerking - goed voor 1430m² natuursteen.

(bron: Aswebo / Beltrami)

www.beltrami.be
www.aswebo.be

het Overbekeplein te Kortrijk kreeg recent een volledige natuursteen make-overhet Overbekeplein te Kortrijk kreeg recent een volledige natuursteen make-over

advertenties

advertenties