Raden van bestuur IMEA, Iveg en Integan stellen fusie voor

Gepubliceerd op 28-03-2018 12:31

De raden van bestuur van de Antwerpse energie-intercommunales IMEA en Iveg, en van kabelintercommunale Integan hebben beslist een fusie aan hun algemene vergaderingen voor te leggen. De algemene vergaderingen van IMEA, Iveg en Integan zullen zich hier in juni over kunnen uitspreken. Bij goedkeuring kan op 1 april 2019 Fluvius Antwerpen worden opgericht, een eengemaakte intercommunale voor meerdere nutsvoorzieningen in de regio Antwerpen.

De intentie om IMEA, Iveg en Integan te fuseren werd in september vorig jaar al aangekondigd. Bedoeling is de intercommunale structuren in en rond Antwerpen eenvoudiger te maken, werken beter op elkaar af te stemmen en kosten te besparen.
Als de algemene vergaderingen de fusie goedkeuren, krijgt de eengemaakte intercommunale de naam 'Fluvius Antwerpen', naar analogie met Fluvius, dat op 1 juli 2018 de bestaande werkmaatschappijen Eandis en Infrax zal vervangen. Fluvius zou in de toekomst ook de dagelijkse werkzaamheden voor de nieuwe intercommunale Fluvius Antwerpen uitvoeren, net zoals Eandis en Infrax dat vandaag voor respectievelijk IMEA en Iveg doen.

Koen Kennis, voorzitter van IMEA en Integan, is tevreden met deze nieuwe stap: "Ik ben blij dat we de krachten van deze nutsbedrijven bundelen om straks een betere dienstverlening te kunnen bieden aan de burgers in de Antwerpse regio. In dezelfde beweging kunnen we zorgen voor verdere vereenvoudiging van de structuren en verminderen we het aantal bestuursmandaten."
Ook Iveg-voorzitter Paul Verbeeck reageert:"Met dit voorstel tot fusie dat we aan onze vennoten willen voorleggen, anticiperen we sterk op de veranderingen die zich op korte termijn in de sector van de nutsvoorzieningen in Vlaanderen zullen voordoen. We bereiden ons voor op de toekomst!"