Elke schakel telt bij ATF

Gepubliceerd op 08-08-2017 08:30

Het wegenbouwbedrijf ATF zorgde net voor het bouwverlof voor een spectaculaire kettingreactie! Met de bedrijfswaarden als leidraad creëerde het ATF personeel een heus dominocircuit. Een slinger aan een graafmachine bracht een betonklinker in beweging, waardoor een schop botste tegen een balletje dat door een pvc-buis rolde tegen een miniatuur vrachtwagen ... en zo werden meer dan 80 schakels doorgegeven. Met deze workshop wilde ATF benadrukken dat in dit bedrijf ieder personeelslid - iedere schakel - belangrijk is.

"Het is belangrijk dat onze mensen met een goed gevoel op vakantie vertrekken en dus is het bij ons traditie om de laatste werkdag voor het bouwverlof iets speciaals te doen. Daarom blijft iedereen de dag voor het bouwverlof in het bedrijf. Dit jaar wilden we benadrukken dat het bedrijf eigenlijk werkt als één grote ketting. Elke schakel in die ketting is belangrijk en daarom wilden we onze kernwaarden extra in de kijker zetten. Vindingrijk zijn, kennis delen, materiaal onderhouden en samenwerken zijn enkele van onze tien kernwaarden", legt ATF-preventieadviseur Koen van Caesbroeck uit.

"Om die waarden te visualiseren motiveerden we onze mensen om in kleine groepjes telkens een onderdeel te maken van één groot domino. Ze mochten hierbij alleen materiaal gebruiken waarmee we in het bedrijf werken. Hierbij moest elke groep rekening houden met het groepje dat voor en na hen kwam, want een circuit mag niet haperen als de steentjes aan het vallen zijn. Zo ontstonden twintig creatieve en vaak verrassende tafels die samen één groot geheel vormden", vult Koen Van Caesbroeck nog aan.

De apotheose van het dominocircuit bestond uit een voetbal die op het einde van het dominocircuit weg werd weggekatapulteerd in een rechtstaande laadbak en een grote spandoek deed ontrollen. Toen dat gebeurde, ontstond een wow-effect dat met de seconde groeide toen duidelijk werd dat op het doek een eresaluut werd gegeven aan Mieke Frijters, omdat ze al 35 jaar het bedrijf leidt. "Slechts vijf mensen bij ATF wisten van deze ontknoping. Zo'n klein groepje is belangrijk, want we wilden niet dat deze apotheose vroegtijdig zou uitlekken. Een tijd geleden vroeg Mieke ons of er dit jaar mensen moesten worden gehuldigd, omdat ze al lang bij het bedrijf werken. Er was niemand en dus ging de vergadering over naar het volgende agendapunt. Mieke dacht wel aan het huldigen van een werknemer, maar niet aan zichzelf. Ze leidt dit bedrijf in 2017 al 35 jaar en dat mocht wel eens in de schijnwerpers worden gezet. Zo werd Mieke Frijters zonder dat ze het zelf wist, toch eens het centrale punt van ATF", aldus nog Van Caesbroeck.

Bekijk hier de film

(bron: GVA / ATF)

 

Vacatures bij ATF > zoek hierwww.atf.be