Een esthetische, waterdoorlatende verharding voor project “oude molen” te Dessel

Gepubliceerd op 08-10-2014 12:45
Voor deze nieuwe kmo-zone werd een voorstel gedaan tot plaatsing van een esthetische, waterdoorlatende verharding als eindlaag. De berekening en het inplantingsplan leidden tot plaatsing van een onderliggend infiltratieraster voor de opvang van het regenwater ter plaatse. De firma Artstone leverde hiervoor Fluvio infiltrerende blokken met reservevolume 80 lt/m2. De plaatsing van de Fluvio betonklinkers biedt een perfecte oplossing om het regenwater lokaal en gespreid op te vangen in de bodem. Dat het uitsluiten van riolering of pompen een aanzienlijke besparing opleverde, is uiteraard bijkomend voordeel voor de bouwheer.

Het horizontale infiltratieveld is geproduceerd in beton, wat een hogere drukweerstand geeft en een duurzaam antwoord oplevert in het vraagstuk van het regenwaterbeheer bij grotere verharde oppervlaktes. De grote buffercapaciteit van het gekozen Fluvio systeem maakt het tevens mogelijk om het dakwater mee op te vangen in de brandwegen.

De Oude molen is hiermee een referentieproject voor toepassing van het Fluvio infiltratiesysteem op meerdere kmo-projecten. Plaatselijk verkeer met vrachtwagens wordt mogelijk gemaakt op een voordelige en esthetische wijze. Andere werven waar de bouwheer koos voor de plaatsing van het Fluvio betonnen infiltratieraster met reservevolume zijn Intermarché (Hannuit), Garage Deckx, (Turnhout), Immaculata school (Malle), uitvaartcentrum (Bornem) en Immo Emy (Zonhoven).

Over Artstone
Behalve expert in waterdoorlatende materialen is Artstone producent van tegels in beton, verwerkt het bedrijf Belgische blauwe steen en importeert het keramiek en oosterse verhardingsmaterialen voor terrassen en opritten.
Artstone is gekend als pionier in de aanpak ter ondersteuning van de particulier bij zijn keuze van kwaliteitsvolle en esthetische oplossingen voor zijn omgeving. Dit gebeurt dankzij mooie en realiteitsgetrouwe presentaties in 7 toonzalen en toonparken verspreid over Vlaanderen. De korte lijn tussen de professionele aannemer en zijn klant, zijn eigen productie, logistiek en unieke gekende 7 garanties, maakte de voorbije 20 jaar van Artstone een sterk merk in de tegel- en bestratingswereld.
 

Meer info over Fluvio:

www.bufferklinker.bewww.artstone.be
Foto project met Fluvio Bufferklinkers te St-Gillis-WaasFoto project met Fluvio Bufferklinkers te St-Gillis-Waas