Bestratingsproject in de kijker: Vlamingstraat in Brugge

Gepubliceerd op 27-03-2024 11:50

Voor de heraanleg van de Vlamingstraat in Brugge werden diverse materialen gebruikt van Brachot, gerenommeerde wereldspeler in landschaps-en bekledingsmaterialen. Op het voetpad is de wit-geel-roze steen ASM Duna te vinden, afgewisseld met de grijsblauwe steen Azul Platino. Hierdoor ontstaat er een visueel aantrekkelijk patroon langs het trottoir. Zowel voor de straat als de boordstenen werden materialen uit eigen groeves gebruikt, namelijk de Franse graniet Tarn van Brachot Family Member Granitarn, en Ierse blauwe hardsteen van Kilkenny Limestone. De Tarn-straatkasseien hebben een gevlamd oppervlak en gekloven kanten. De boordstenen van Kilkenny Limestone hebben een gesiseleerde afwerking.

foto's: (c) Valerie Claryssefoto's: (c) Valerie Clarysse

De keuze voor deze specifieke materialen, verschillende afwerkingen en formaten zijn gebeurd met respect voor het historische kader van de Brugse omgeving. De verschillende afwerkingen voegen textuur en karakter toe aan het straatbeeld, waarbij vooral de gesiseleerde afwerking van de Ierse blauwe hardsteen zorgt voor een verfijnd accent.

Brachot: een stevige keuze voor duurzame bestratingsprojecten

Brachot is een gerenommeerde wereldspeler in landschaps-en bekledingsmaterialen en heeft een zeer ruim gamma: zandsteen, graniet, kalksteen, basalt, porfier, ...

Brachot doet hiervoor enerzijds een beroep op de eigen groeves van de Brachot Family Members (Granitarn, Kilkenny Limestone, Larvik Granite en Cameleon) en anderzijds op importmaterialen van een sterk netwerk aan betrouwbare leveranciers binnen en buiten Europa. Onze deskundigen, van geoloog tot verkoop, beschikken over de nodige expertise om voor ieder bestratingsproject op zoek te gaan naar de passende materialen en deze te voorzien van zelf ontwikkelde afwerkingen op maat van uw project. Zij beschikken ook over de nodige technieken om blokken en platen te verzagen in speciale formaten. Steeds met het oog op duurzaamheid en kwaliteit.

Het productgamma speelt steeds in op de wensen en behoeften van de markt.

Wil je Brachot ontmoeten?

Kom naar Techni-Mat 2024, van 15 tot 16 mei in Flanders Expo in Gent (BE), en duik in de wereld van premium bestratingsmaterialen. Overtuig uzelf van de ongeëvenaarde kwaliteit en duurzaamheid van onze producten. Je vindt Brachot op stand K11.

Brachot Brugge – bestrating - Gotevlietstraat 62, 8000 Brugge, Tel 050 50 18 38 - Info.brugge@brachot.com

https://www.wegenbouw.be/bedrijven/508006/brachot-brugge
Brachot: een stevige keuze voor duurzame bestratingsprojectenBrachot: een stevige keuze voor duurzame bestratingsprojecten