Vakbeurs voor ruwbouwinnovatie zoekt andere oorden op

Gepubliceerd op 15-03-2024 07:45

De gerenommeerde vakbeurs voor de infrastructuur- en ruwbouwsector Techni-Mat is volop in verhuismodus. Na twee geslaagde edities in Kortrijk wijkt de beurs op 15 en 16 mei 2024 uit naar Flanders Expo Gent. De vlottere bereikbaarheid gaf de doorslag. Daarmee hoopt de organisatie nog meer bezoekers en exposanten aan te trekken. Het succesvolle concept blijft logischerwijs ongewijzigd.

Techni-Mat is dit jaar aan zijn derde editie toe. De voorbije jaren waren al succesvol, toch voelde de organisatie dat er groeimarge was voor het event. Een rondvraag bij zowel bezoekers als exposanten leverde heel wat inspiratie op. “Op basis van de resultaten van deze enquêtes stelden we een stuurgroep samen die bekeek hoe we onze beurs konden optimaliseren”, licht Techni-Mat-directeur Gregory Olszewski toe. “Vooral de bereikbaarheid van de expo bleek een drempel om voldoende bezoekers aan te trekken. Daarom verhuizen we naar Gent.”

STRATEGISCHE LOCATIE EN BETERE OPENINGSTIJDEN

Flanders Xpo wordt de nieuwe uitvalsbasis voor de tweedaagse vakbeurs over de infra- en ruwbouwbranche. Van daaruit stelt Techni-Mat talloze innovatieve materialen, toepassingen en technieken voor aan het publiek. Voornamelijk aannemers, ingenieurs, wegenbouwers, studiebureaus, architecten en overheden komen langs om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwigheden in de sector. Gregory: “Verhuizen naar Gent is echt een strategische zet. Binnen een straal van vijftig kilometer bereiken we bijna heel Vlaanderen en een stuk van Nederland. Daarnaast stelden we ook de openingsuren bij. Je kan Techni-Mat nu bezoeken van 10 tot 19 uur. We hopen ons bezoekersaantal zo op te krikken tot 2.500.” Behalve de locatie blijft het concept van Techni-Mat quasi ongewijzigd. Een honderdtal exposanten presenteert de innovaties uit de sector. “We houden de beurs bewust kleinschalig zodat je makkelijk het overzicht bewaart. Door de diverse mix aan standhouders krijgen bezoekers toch het volledige plaatje over de nieuwigheden mee. Wie minder tijd heeft, bezoekt enkel de standen van zijn interesse, wie de hele dag op de beurs rondhangt, wordt ondergedompeld in een inspirerend ruwbouwbad.”

TECHNI-MAT AWARDS

Dat Techni-Mat uitblinkt in ruwbouwinnovatie is alom bekend. Dagelijks zijn er seminaries van onder andere Embuild, BRCC, BRG, het Agentschap Wegen en Verkeer, B-Rain, Bouwunie en Aquaflanders. De organisatie looft bovendien twee prijzen uit: een Technical en een Sustainability Award. Met de prijzen moedigt de organisatie de participanten aan te blijven innoveren. “De prijsuitreiking lokt veel geïnteresseerden. Zowel bezoekers als exposanten willen weten wie wint en vooral waarmee. Een professionele jury oordeelt over de dossiers. Wie de hoofdprijs in de wacht sleept, heeft meestal een interessante techniek of baanbrekende toepassing ontwikkeld. België is echt een pionier op dat vlak”, besluit Gregory. “Techni-Mat is de plaats bij uitstek om deze primeurs mee te pikken.” Techni-Mat is gratis na online registratie met de code ‘WGB1516’.

artikel uit infra magazine #1 - 2024 > hier downloadenOnline registratie met de code ‘WGB1516’https://www.techni-mat.eu/nl/home
de beurs Techni-Mat wijkt op 15 en 16 mei 2024 uit naar Flanders Expo Gentde beurs Techni-Mat wijkt op 15 en 16 mei 2024 uit naar Flanders Expo Gent
artikel uit Infra Magazineartikel uit Infra Magazine