Waterpas plaatsing bijkomende troef voor de Bufferklinker

Gepubliceerd op 13-08-2012 10:50
De Fluvio Bufferklinker, die door Artstone op de markt gebracht werd, kan ook waterpas worden gelegd, hetgeen ideaal is voor bijvoorbeeld hoogstapelen van onder meer containers.

Dit is een bijkomende troef voor dit vernieuwende bestratingsconcept. Temeer omdat zwaar verkeer niet het minste probleem vormt. Toepassingen zijn dus onder anderen pleinen, parkings, scholen, industriële terreinen, fietspaden en opritten.

Naast de vele economische voordelen (minder fundering, minder afvoer, minder stort, geen riolering, geen waterbekken, ….) wordt de Fluvio Bufferklinker ook onzichtbaar geïntegreerd in de fundering waardoor combinatie met alle oppervlakte-afwerkingen, zoals betonklinkers, grind, natuursteen, asfalt enz., mogelijk zijn.

Tevens is Artstone  meer en meer bewust van het belang van de ecologische voetafdruk en uiteraard is ook daaraan de terechte aandacht besteed. De Fluvio Bufferklinker kan immers worden vermalen en voor de volle 100% gerecycleerd.

Dankzij deze betonnen straatklinker met architecturale uitstraling wordt het regenwater (en ook het dakwater) tijdelijk gebufferd en dit met een (dubbele) buffercapaciteit van 40 l/m². Het welbekende principe van communicerende vaten maakt een betere infiltratie en vertraagde afvoer mogelijk door middel van zijdelingse kanalen die de diverse holtes met elkaar verbinden.

We weten allemaal dat de toevoer van overvloedig regenwater in de toekomst niet zal afnemen dus daarom biedt de bufferklinker een op alle vlakken interessante oplossing voor water dat op natuurlijke wijze in de grond dient te dringen.
 

www.artstone.behttp://www.artstone.be/bufferklinker