Producent van bestratingsproducten Stone&Style; lanceert nieuwe outdoortrends op Batibouw

Gepubliceerd op 17-02-2017 10:01

De tuinsector is volop in beweging. Smaken evolueren en specialisten ontwikkelen nieuwe, duurzame producten. Zo ook Stone&Style; (Ebema). Wat zijn volgens de firma de nieuwste outdoortrends?

Benieuwd naar de outdoortrends voor 2017? Dan is een bezoek aan de Stone&Style-stand op Batibouw - Paleis 1, stand 117 - een must. De specialist in betonnen bestratingsproducten uit Zutendaal pakt er uit met slimme ingrepen waardoor je niet enkel tijdens mooi weer van je tuin en terras geniet, maar het hele jaar door.

Wat zijn de trends voor tuin, terras en oprit?

Meer kleur
Er is een duidelijke evolutie van uni naar genuanceerde kleuren en van standaardkleuren naar zwart. Zowel in decoratie als in verharding doen vrolijke, zomerse tinten hun intrede. Populair in het Stone&Style gamma zijn: Carbon, Tricolore Cendre, Tricolore Panache, Marbre-Gris, Turf, Latte en Grand Blanc. Grijs-zwarte tinten zoals Gris naturel en Arduna blijven een vaste waarde.

Groot, groter, grootst
De grootformaattegels - zoals de Megategels van Stone&Style - blijven trending. De voordelen: een strakke look die bij elk type woning past, weinig onderhoud vraagt door minder voegen en een brede keuze biedt in afwerking en kleuren. Het gebruik van grootformaattegels (o.a. 60x60, 80x120 of 100x100 cm) wordt vaak toegepast om een klein terras groter te doen lijken en om de oppervlakte van een groot terras te bevestigen. Langwerpige tegelformaten (100x50 cm bijvoorbeeld) worden gebruikt om een diepte- of breedte-effect te suggereren en zo het terras ruimer te maken.

Graag wat wilder
In de kleinere formaten verschuift de voorkeur van vierkant naar langwerpig. Als legpatroon maken wildverband of parketverband in multiformaten opgang. En dat vaak in combinatie met nieuwe, genuanceerde kleuren. Dit zijn stenen waarin meerdere kleuren worden samengevoegd, waardoor het eindresultaat een zachte en natuurlijke look krijgt.

Hoger, lager
De tijd dat elke tuin werd genivelleerd tot een saaie vlakte is voorbij. Nu wordt net dankbaar gebruik gemaakt van glooiing en hoogteverschillen. Trappen, L-elementen en muren als keerwanden zorgen voor beleving en verrassende elementen in de tuin.

Oplossing voor waterprobleem
Met Eco Solutions, een zeer breed gamma waterdoorlatende en -passerende tegels, voorkomt Stone&Style problemen bij overvloedige regenval. De combinatie met gras of grind zorgt voor een frisse, natuurlijke en geschakeerde look & feel. Nieuw in 2017 zijn de Aviena Straight en Aviena Wave. Daarnaast zijn praktisch alle waterpasserende stenen nu ook in donkere kleuren verkrijgbaar.

Meer dan bestrating alleen
De Smooth Objects van Stone&Style behoren tot een assortiment van hoogwaardig tuinmeubilair en objecten in architectonisch beton zoals een bloembak, zitblok of zitbank. Ze vormen de ideale eyecatcher in een hedendaags tuinontwerp. Voor iedereen die op zoek is naar duurzaam, esthetisch en onderhoudsvriendelijk tuinmeubilair.

Duurzaam
Beton is ideaal als je niet elke vijf jaar je oprit of terras wil vervangen. Betonnen bestrating is slijtvast, bestand tegen grote belasting en het behoudt alle kwaliteiten.

Fluweelzacht beton
De Stone&Style Megasmooth collectie, een breed gamma fluweelzachte architectonische betonproducten, laat elke tuin schitteren. De 4 cm dikke Megasmooth tegels, gelanceerd in 2016, waren meteen een voltreffer.

Onderhoudsvriendelijk
Sommigen houden ervan, anderen vinden niets zo vervelend als een tuin met veel werk aan. Beton is een slijtvast product dat weinig onderhoud nodig heeft.

Finishing touch
Een mooi terras hoeft helemaal niet afgewerkt te worden met een klassieke, grijze betonnen boordsteen of plastic rand. Boordsteen, trap, tegels in verschillende formaten, ... Stone&Style heeft alles in huis voor een mooie finishing touch.

Exclusieve Outspiration brochure
Voor wie thuis rustig de opkomende outdoortrends wil bekijken, is er de gloednieuwe Outspiration brochure. Stone&Style werkte ervoor samen met partners zoals Distri Pond, ECO-Oh! en Namgrass. De brochure wordt in primeur en gratis verdeeld op Batibouw. Stone&Style geeft zo alle bouwers en verbouwers nieuwe inspiratie voor onthaasten en genieten in je eigen tuin.

STONE&STYLE; BIEDT 'OUTSPIRATION' OP BATIBOUWSTONE&STYLE; BIEDT 'OUTSPIRATION' OP BATIBOUW