Tunneling team van Kumpen boort doorpersing van 1341 meter in Miami

Gepubliceerd op 26-10-2016 12:31

Een tijdje geleden zijn de medewerkers van de firma Kumpen (Hasselt) erin geslaagd in Miami vier doorpersingen te voltooien die nodig waren om er een krachtig pompstation te bouwen. Geen alledaags project aangezien er o.a. hierbij met polymeerbetonbuizen werd gewerkt in plaats van met buizen van gewapend beton zoals gebruikelijk.

bron foto: kumpen.bebron foto: kumpen.be

Doorpersing van 1.341 m in Miami

Ongeveer een jaar lang heeft het team van Kumpen in de tweede grootste stad van Florida aan de doorpersingen met binnendiameter 1.200 mm en buitendiameter 1.500 mm gewerkt. En het project aan de andere kant van de wereld brengt uiteraard de nodige uitdagingen met zich mee. Eerst en vooral was er een boottransport van Antwerpen naar Miami nodig om al het nodige materieel ter plaatse te krijgen. Ook de buizen, die in Duitsland werden geproduceerd, zijn per schip in een container naar Miami gevoerd.

Ten tweede vereiste de geringe helling van de leiding een extreme nauwkeurigheid tijdens het boorproces. Maar de niet eenvoudige, unieke bodem in Downtown Miami (lime rock) heeft Kumpen weer een belangrijke ervaring rijker gemaakt.

(bron: Kumpen.be)

www.kumpen.bewww.wegenbouw.be/bedrijven/914624/kumpen-n-v