Verdeuvelen en persen van beton nieuwe technieken van Zabo voor de wegenbouw

Gepubliceerd op 02-10-2015 12:00
Zabo uit Kortrijk heeft geïnvesteerd in machines waardoor het twee nieuwe technieken specifiek voor wegenwerken en infrastructuurwerken aan zijn kernactiviteiten heeft toegevoegd. Een eerste is het verdeuvelen, nml. boren en verlijmen van deuvels in beton met diamant of percussie. Dit is een techniek waarmee betonwegen en betonvloeren sterker worden en waardoor ze naadloos op elkaar aansluiten. Behalve voor wegen wordt deze techniek vaak toegepast om parkeerterreinen en bedrijfshalvloeren aan te leggen of te herstellen. De investering zorgt er voor dat Zabo tot 1000 gaten per werkdag kan uitvoeren.
persen van betonpersen van beton

Persen van beton

Een tweede nieuwe techniek is het stukpersen van betonwegen. Het stukpersen gebeurt met dezelfde machines als het verdeuvelen. De betonweg wordt in een aantal stukken gezaagd, die vervolgens op een niet-destructieve manier kapotgedrukt wordt.
Het biedt heel wat voordelen ten opzichte van het klassieke ‘kloppen’ van het beton. Dat laatste veroorzaakt al eens schade aan woningen die naast de op te breken betonweg staan. Het stukpersen van beton veroorzaakt geen schade aan de omliggende gebouwen of ondergrondse leidingen.

Zagen en boren

Kernactiviteit van Zabo blijft uiteraard zagen en boren in beton voor grond- en wegenwerken, zoals zaagwerken in asfalt en beton, het boren van gaten met een diameter tot 1.000 mm in bijvoorbeeld rioleringsbuizen, putten en collectoren, het verlijmen van draadstangen en wapeningsstaven van verschillende dia­meters en boordieptes, het plaatsen van boorankers en bewerken van betonoppervlaktes.

De firma, gevestigd in Kortrijk, stelt meer dan 30 mensen tewerk over verschillende werven in Vlaanderen en Wallonië.

www.zabo.bewww.wegenbouw.be/bedrijven/aannemingen-betonborinen-zabo
de nieuwe investering zorgt er voor dat Zabo tot 1000 gaten per werkdag kan uitvoerende nieuwe investering zorgt er voor dat Zabo tot 1000 gaten per werkdag kan uitvoeren