Gratis sessies over 2D- en 3D-machinebesturing

Gepubliceerd op 10-08-2015 10:10
De Vlaamse Confederatie Bouw organiseert in samenwerking met enkele partners gratis sessies rond het thema 2D- en 3D machinbesturing. U kan de werf van de toekomst ontdekken en bekijken welke meerwaarde de nieuwe technologieën om te meten, te communiceren en machines te besturen, kunnen hebben voor uw bedrijf.
bron foto: digpilot.bebron foto: digpilot.be

Innovatie en efficiëntie

Machinebesturingen kunnen variëren van vrij eenvoudig tot zeer geavanceerd en bieden tal¬loze mogelijkheden voor een verhoging van de efficiëntie en het rendement zowel in de wegenbouw, infrastructuurwerken en civiele bouwwerken. Het gaat dan om de ondersteuning van werfactiviteiten, zoals grondverzet, terrein- of werfvoorbereiding, de realisatie van sleuven en funderingen. Naast de effectieve impact van 3D-besturing op de machines en de operatoren zijn er veel mogelijkheden voor een betere werkvoorbereiding en een efficiëntere werkopvolging. Machinebesturingen en de bijbehorende technologieën kunnen de werfuitvoering van begin tot einde faciliteren. Verschillende bedrijven illustreren nu al dat dit tot een betere en snellere uitvoering leidt.

Programma

Om ervoor te zorgen dat de volledige context van 3D-machinebesturingen geschetst kan worden, wordt het onderwerp opgesplitst in 2 informatiesessies met praktijkgetuigenissen, beperkte hoeveelheid theorie en maar vooral demonstraties door experten van Topcon, Sitech en Leica Geosystems in samenwerking met VDAB. Er wordt live gewerkt via een virtuele werf.

Locaties & data
De Infosessies gaan door op de prachtige VDAB locaties te:
• Gits op 20 en 27 oktober 2015
• Herentals op 17 en 24 november 2015
• Zottegem op 19 en 26 januari 2016

Meer info en inschrijven:
 

www.vcb.be/machinebesturing