Ontwerpbureau van Deschacht tekent rioleringsnetwerk militaire basis in Bevekom

Gepubliceerd op 15-03-2023 16:48

Een rioleringsnetwerk voor een legergebouw werd geoptimaliseerd door het ontwerpbureau van Deschacht. In het nieuwe gebouw van 5000 m² zal binnenkort de officiersmess van de kazerne worden ondergebracht. Tradeco heeft bij de bouw van het project de riolering, grondwerken en omgevingswerken uitbesteed aan het bedrijf VDRT.

bron foto's: (c) Deschachtbron foto's: (c) Deschacht

Deschacht leverde niet alleen alle apparatuur voor het rioleringsnetwerk op deze site, maar zette ook de expertise van zijn ontwerpbureau aan het werk.

Deelname aan verschillende projecten voor het Belgische leger

“Dit is een project dat we op de voet hebben gevolgd omdat het een mooi project is, met een rioleringsnetwerk dat onze expertise weerspiegelt. Er is natuurlijk HDPE-leiding, maar ook veel op maat gemaakte polyethyleen toezichtskamers, gemaakt in onze werkplaatsen in Herstal”, legt Dimitri Steilen, projectmanager bij Deschacht, uit.

Naast de toezichtskamers werd een polyethyleen vetafscheider, eveneens vervaardigd door Deschacht, besteld. Een noodzaak voor het rioleringsnetwerk van een gebouw bestemd voor de horeca die het afvalwater van zijn keukens zal moeten afvoeren.

Deelname aan legerprojecten werd een gewoonte voor Deschacht, die deelnam aan twee andere projecten in Marche-en-Famenne. “In totaal zijn er drie projecten met drie verschillende bedrijven waarvoor we verantwoordelijk zijn voor het herzien en optimaliseren van de drainageplannen en het leveren van alle benodigde apparatuur”, zegt Dimitri Steilen.

De meerwaarde van de service van het ontwerpbureau van Deschacht

Voor Pascal Heraly, site manager bij VDRT, is de ontwerpdienst en het opstellen van plannen van Deschacht een echt pluspunt: “wanneer je een stap terug doet van het budget, inclusief aankoop en studie, biedt Deschacht een interessante prijs/kwaliteit verhouding”.

Alle klanten van Deschacht kunnen een beroep doen op de diensten van het ontwerpbureau. Bij een rioleringssysteem begeleiden ingenieurs klanten bijvoorbeeld gedurende het hele project en controleren ze de dimensionering van de leidingen opnieuw in geval van verandering. Een voordeel dat heel logisch is op bouwplaatsen waar onderweg veranderingen worden verwacht.

Dit was vooral het geval op deze site, zoals Dimitri Steilen uitlegt: “De monitoring is verzekerd op de hele bouwplaats. Of het nu gaat om de aanpassing van de drainageplannen, de realisatie van het gedetailleerde hoeveelheidsmeting, door de organisatie van leveringen ter plaatse en uiteindelijk door de ontwikkeling van het as-built plan”.

Voor Pascal Heraly is deze service ook een noodzaak: “wanneer we aan grote projecten werken, doen we nu systematisch een beroep op het ontwerpbureau van Deschacht.”

Het voordeel van follow-up door een bevoorrechte gesprekspartner

De klanten van Deschacht worden vaak trouwe klanten en dit kan deels te maken hebben met deze zorgvuldige benadering van service. “Vanaf het moment dat we besluiten om samen te werken, zien we deze relatie als een partnerschap”, zegt Steilen. Concreet is de projectmanager van Deschacht die de studie zal uitvoeren ook de persoon die over prijzen zal onderhandelen en die de sitemanager gedurende het hele project zal volgen.

(bron: Deschacht)

https://www.deschacht.eu/