Connecting Antwerp: Kosteloze rekrutering in de wegenbouw

Gepubliceerd op 15-03-2023 10:42

10 wegenbouwbedrijven geven dit mooie initiatief reeds een kans, maar er mogen er zeker nog bijkomen.Vorig jaar ging dit rekruteringsproject van start, een initiatief van Xtra Construct en PROFO in samenwerking met Stad Antwerpen, VDAB, Constructiv en Lantis.

bron foto: (c) Connecting Antwerpbron foto: (c) Connecting Antwerp

In een eerdere nieuwsbrief hebben we het project al aangekondigd en inmiddels is het helemaal 'up and running'. Tijd voor een update dus!

Connecting Antwerpen is de 'grote verbinding' tussen de bouwsector en nieuw talent. Vrij van selectiekosten. Ze ontzorgen je van rekrutering, selectie en onboarding. Dankzij hun samenwerking met Stad Antwerpen, VDAB, Constructiv en Lantis is dit volledig kosteloos. Dit project is een initiatief van Xtra Construct en PROFO vzw die vanuit elks hun eigen expertise bijdragen voor een kwalitatieve selectie. Xtra Construct heeft een jarenlange ervaring in het vinden van de juiste match, in de bouwsector.

Wie rekruteren ze?

Het doel van Connecting Antwerp is duidelijk: jongeren tussen 18 en 30 jaar, wonend in (omgeving van) Antwerpen. Zo helpen zij werkloze jongeren aan een duurzame job in de wegenbouw.

De jongeren worden uitvoerig gescreend en begeleid. De competenties worden bepaald in het opleidingscentrum van VDAB. Ze begeleiden de kandidaten met extra opleidingen en laten hen kennismaken met geïnteresseerde bedrijven tijdens een 'Connect week'. Tijdens deze 'Connect week' kan het bedrijf mee inschatten wat de jongere in zijn of haar mars heeft.

Het is kosteloos en beoogt een duurzame tewerkstelling. De begeleiding gaat ook na de opstart verder. Niets te verliezen, toch?

Cijfers sinds 1 januari 2023?

Eind vorig jaar kregen we het engagement van 10 wegenbouwbedrijven om dit mooie initiatief een kans te geven. Er mogen er zeker nog bijkomen.

Sinds begin dit jaar worden de hand uitgereikt naar de doelgroep, rechtstreeks of via allerlei sociale organisaties. Vandaag staat de teller op 21 geïnteresseerden.

Getriggerd?

Leer het project kennen via www.connectingantwerp.be en informeer naar de mogelijkheden.

Contactpersoon: Len Yzewyn  Len.yzewyn@xtra.works  -  0472/64.28.16

https://www.connectingantwerp.be/