ATF Wegenbouw schenkt chauffeurs nieuw vrachtwagenpark

Gepubliceerd op 31-01-2023 15:37

Zoals steeds informeert ATF Wegenbouw bij de gebruikers alvorens te investeren in nieuw materiaal. Dit keer weerklonk de vraag van de chauffeurs voor het merk Volvo zeer luid. Allemaal waren ze overtuigd van de kwaliteiten, en vooral van de versnellingsbak van deze vrachtwagens. Voor het eerst heeft ATF hierdoor Volvo vrachtwagens aangekocht, zowaar 5 nieuwe exemplaren, aangevuld met 3 nieuwe kipper opleggers en ook nog een grondzuigwagen.

bron foto's: ATF Wegenbouwbron foto's: ATF Wegenbouw

4 nieuwe Volvo FMX vrachtwagens

Er werd geïnvesteerd in 4 nieuwe Volvo FMX 460 6x6 vrachtwagens. Deze hebben een dieselmotor met 460 pk die voldoet aan de hoogste uitstoot normen en een 6x6 aandrijving.

Specificaties:

. De 6x6 aandrijving wordt ingeschakeld als dit echt nodig is en anders niet, wat het verbruik en het comfort ten goede komt

. De versnellingsbakken zijn automaten, die specifiek gebouwd en geprogrammeerd zijn voor de bouwvoertuigen

. In de cabines zal het de chauffeurs aan niets ontbreken met een comfort stoel en de modernste multimedia toepassingen

. De zichtbaarheid van de vrachtwagens werd geoptimaliseerd om ook in de donkerste dagen goed te kunnen zien en zichtbaar te zijn voor andere weggebruikers of collega’s op de werven

. Dodehoek camera, camera achteraan het chassis als 6x6 en achteraan de oplegger

. De opbouw is van het type dubbel gebruik. Dit wil zeggen dat er vast een koppelschotel opgebouwd is om als trekker te kunnen rijden en de mogelijkheid bestaat om de kipperbak op te bouwen zoals we dit gewend zijn.

Voor deze vrachtwagens werden er 3 nieuwe kipper opleggers aangekocht, bolle kippers op maat gebouwd bij AJK en voorzien van een hydraulische achterklep. Verder ook voorzien, een elektrisch te bedienen afdekzeil om stofvorming tegen te gaan en een weegsysteem om optimaal te laden, zonder te overladen.

Grondzuigwagen Volvo FH 500

Als special/kers op de taart is er ook nog nieuwe zuigwagen op basis van een Volvo FH 500 ( 500 pk motor). De combinatie van onderstel en aandrijving noemt men een tridem. Dit wil zeggen 4 assen waarvan de voorste en achterste kunnen sturen en de middelste aangedreven zijn De aandrijving van de zuiginstallatie gebeurt door middel van een tussenbak in de aandrijflijn. Dit zorgt voor een krachtige stabiele aandrijving van de zuigventilatoren. De auto is uitgerust met een systeem dat met een elektromotor helpt bij het sturen. Door deze optie kan de wagen zonder aanpassingen ook bestuurd worden met de afstandsbediening. De zuigopbouw is gebouwd door MTS en voorzien van 2 ventilatoren. Uiteraard is de auto ook voorzien van alle mogelijke veiligheidsitems zoals een aardingssysteem, aanrijbeveiliging, gasdetectie, volop verlichting,….

 

https://atf.be/Vacatures ATF Wegenbouw