ATF Wegenbouw investeert fors in machinepark

Gepubliceerd op 02-12-2022 12:41

Met een nieuwe grondzuigwagen, 4 nieuwe Volvo vrachtwagens en een Liebherr bandenkraan heeft 'ATF De Juiste Weg!' stevig geïnvesteerd in haar machinepark. Door de coronacrisis waren de leveringen uitgesteld. De Sint is dus vroeg langsgekomen bij het wegenbouwbedrijf uit Zandvliet, iets wat de werknemers zeker zullen appreciëren.

bron foto's: (c) ATFbron foto's: (c) ATF

Zuigwagen

Met een grondzuigwagen vermijd je schade aan ondergrondse infrastructuur zoals kabels en leidingen en boomwortels. Recent werd er bij ATF een nieuwe zuigwagen in gebruik genomen. De nieuwe is bijna niet te vergelijken met de vorige grondzuigwagen. De vrachtwagen is een Volvo FH tridem. De bunker heeft een inhoud van 12 m3. Er is een gasdetectiesysteem aan boord om eventuele gassen in de opgezogen grond te herkennen en alarmeren. De machine is voorzien van een aardingssysteem om het gevaar van statische elektriciteit weg te nemen. De zuiginstallatie is nu ook voorzien van een communicatie unit waardoor de fabrikant van op afstand eventueel kan meekijken als er een storing zou zijn. De zuigarm is van het type “mega”. Dit wil zeggen dat hij volledig hydraulisch te bedienen is en voorzien is van een hydraulische draaikop. Er werd ook een vuilwaterpomp voorzien.

Alle gereedschappen om de zuigwerken uit te voeren zijn aan boord, zoals verschillende soorten zuigbuizen, verlengbuizen, een pneumatische schiethamer, een pneumatische luchtschop, een spuitlans, etc.. Tenslotte zit op de machine ook nog ook een hogedrukreiniger. Er is hiervoor een voorraad van 400L water aan boord.

Liehberr A914

Er werd ook geïnvesteerd in een nieuwe bandengraafmachine. Deze bandenkraan heeft een eigen gewicht van 15.5T, inclusief zijn extra zwaar contragewicht. De machine heeft een Tier V Final motor voor sterke prestaties en een zuinig brandstofverbruik.

De kraan werd uitgerust met dubbellucht banden om stabiel te kunnen staan. Alsook is hij voorzien van een Engcon draaikantstuk, Leica machinesturing met inbegrip van het draaikantelstuk en bomvol veiligheidsitems, camera’s en achteruitrijsignaal.

4 nieuwe 6x6 Volvo’s

Afgelopen weekend ging zaakvoerster Mieke Frijters op inspectie bij Volvo Truck Center Antwerpen, waar de nieuwe vrachtwagens klaar gemaakt worden. Volvo FMX 460 6x6, dit wil zeggen een dieselmotor met 460 pk die voldoet aan de hoogste uitstoot normen en een 6x6 aandrijving.De versnellingsbakken zijn automaten, die specifiek gebouwd en geprogrammeerd zijn voor de bouwvoertuigen. Uiteraard werd ook gedacht aan het comfort voor de chauffeurs. De cabine is uitgerust met een comfort stoel en de modernste multimedia toepassingen. De zichtbaarheid van de vrachtwagens werd geoptimaliseerd om ook in de donkerste dagen goed te kunnen zien en zichtbaar te zijn voor andere weggebruikers of collega’s op de werven.

https://atf.be/Werken bij ATF > vacatureshttps://www.wegenbouw.be/bedrijven/600819/atf-n-v