Volvo EC380E Hybrid is groener en zuiniger

Gepubliceerd op 30-11-2022 17:10

Met de toevoeging van de EC380 Hybrid aan het gamma streeft Volvo CE naar een duurzamere werking en een kleinere ecologische voetafdruk. De EC380E Hybrid van 38 ton heeft al het vermogen van zijn niet-hybride tegenhangers, maar heeft als bijkomend voordeel dat hij milieuvriendelijker is en de CO2-uitstoot tot 15% vermindert. Dankzij de unieke hydraulische hybride technologie van Volvo is deze harde werker de perfecte optie voor klanten die brandstof willen besparen, de uitstoot willen verlagen en de rentabiliteit van hun werkzaamheden willen verhogen. 

bron foto's: SMT Belgiumbron foto's: SMT Belgium

Eenvoudige machine met grote besparingen

Deze nieuwkomer is nu de grootste hybride graafmachine in het gamma en heeft zich al bewezen als een betrouwbare partner op de werf. De EC380E Hybrid maakt ook gebruik van Volvo’s unieke hydraulisch-hybride technologie die ‘gratis’ energie oogst uit de neerwaartse beweging van de giek van de graafmachine. De krachtige en regelmatige neerwaartse bewegingen van de giek laden een hydraulische accumulator op, die vervolgens energie opslaat en zo nodig levert om de hydraulische hulpmotor aan te drijven die het motorsysteem helpt aandrijven. Zo kan de EC380 Hybrid een brandstofbesparing opleveren tot wel 17%.

Voordelen

De machine is uitgerust met onder andere een frame mounted cabine bescherming, ontsporingsbeveiliging, high visibility cab met ruitenwisser bovenaan en een deluxe seat voor de operator. Andere belangrijke voordelen: versterkte onderwagen  comfortabele cabine en bediening ; krachtige Volvo D13 Stage V motor ; efficiënt koelingssysteem ; snelle terugverdientijd ; betrouwbaar en zuinig

Volgens de fabrikant is het grootste verschil tussen het hybride concept van Volvo CE en dat van zijn concurrenten is dat het de op- en neerwaartse beweging van de giek gebruikt om vrije energie op te vangen. Andere systemen gebruiken meestal de zwaaibeweging en vangen op die manier energie op. Met Volvo CE kunnen klanten de energie van een typische laadcyclus opvangen, waardoor het systeem in feite de workflow kan optimaliseren.

De kosteneffectieve en betrouwbare hybride oplossing is gemakkelijk te onderhouden en bestaat uit slechts een handvol extra onderdelen, wat betekent dat de werking van de krachtige graafmachines uit de 38 ton klasse niet wordt verstoord of gecompliceerd.

Technische specificaties in detail

(bron: SMT Belgium)

https://www.smt.network/belux/nl/nieuwsHet verhuurgamma van SMT Rental
Volvo EC380E Hybrid is groener en zuinigerVolvo EC380E Hybrid is groener en zuiniger