SNaf SNaf Snelveegborstel bewijst nu ook zijn kracht in de binnenvaart

Gepubliceerd op 03-11-2022 09:13

De SNaf SNaf snelveegborstels bewijzen nu ook hun kracht en degelijkheid bij het leveren van zand, cement en andere grondstoffen per schip. Meer en meer grondstoffen worden geleverd via de binnenvaart. Met de snelveegborstels kan het lossen en opkuisen in één beweging en dus sneller gebeuren.

bron foto's: Alfa Systembron foto's: Alfa System

Elk ruim moet snel en doeltreffend gereinigd worden voor zijn volgende lading, want rijnzand is geen wit zand of schelpzand. Het opkuisen gebeurt nog teveel handmatig, wat al vlug 2-3 uur zware arbeidstijd vraagt. Maar vrachtschepen moeten varen, niet stilliggen. Aantal firma’s, zoals Terryn, Gova, Buermans, die de SNaf SNaf veegborstels in gebruiik hebben, getuigen dit. Eén duwbak van 70m x 11m betekent een oppervlakte van 770 m2. Als er 2 cm nat zand achterblijft betekent dat al snel 1,6 m3 nat zand dat geveegd moet worden. Door de koppeling van de veegborstels aan een schranklader wordt het scheepsruim veel sneller gereinigd en wordt er meer rendement gehaald.

voordelen bij cement

Goeyvaerts, kraanbedrijf uit Antwerpen, actief in het lossen van lichters in de binnenwateren, transport en handel in grond en bouwstoffen, is ook een tevreden gebruiker van de industriële borstels. Kevin Goeyvaerts getuigt over nog een andere specifieke toepassing: "De borstels bewijzen ook hun nut bij het lossen van cement. Cementstof is een enorm probleem voor de gezondheid van de frontlader machinist (ogen, neus, longen, huid). Tijdens de veegwerken met de SNaf SNaf zweeft er nu bijna geen cementstof meer rond.

Daarnaast veroorzaakt cementstof ook enorm veel slijtage aan de machines. Lagers, remmen, luchtinlaat, scharnieren slijten door de schurende impact van dit stof. Door de unieke V-Vorm van de snelveegborstel is dit ook sterk gereduceerd."

Goeyvaerts gebruikt de SNaf SNaf SNelveegborstel  type V13 van 1,8 meter breedte. Deze is uitgerust met zijborstels, waardoor de machnist tot tegen de zijwand van het schip kan vegen.

verschillende types verkrijgbaar

SNaf SNaf SNelveegborstels zijn, afhankelijk van het type veegwerken, in diverse breedte en zwaarte verkrijgbaar met verschillende koppelsystemen voor bevestiging aan elke machine (graafmachines, heftruck, schranklader, etc.). Het industrieel innovatief borstelsysteem zonder bewegende onderdelen (V-Vorm - Europees gepatenteert) is een uniek borstelsysteem met 50 % meer opvangcapaciteit, volgens de producent. De speciale kunststof borstelharen behouden hun vorm, zelfs bij zeer zware belasting.

Een vrijblijvende demonstratie bij het vegen van terreinen, opritten, parkings, magazijnen, bladeren, sneeuw, etc. is steeds mogelijk: +32-3-2528697 - info@snelveegborstel.be .

https://www.wegenbouw.be/bedrijven/289702/snaf-snaf-snelveegborstelhttp://www.snelveegborstel.be/
Lossen en opkuisen gebeurt in 1 beweging bij Firma TerrynLossen en opkuisen gebeurt in 1 beweging bij Firma Terryn
verschillende types van de snelveegborstels zijn verkrijgbaarverschillende types van de snelveegborstels zijn verkrijgbaar