2 maal prijs voor Ebema_LivingCity op Febe Elements Awards uitreiking

Gepubliceerd op 02-11-2022 10:44

Ebema_LivingCity  was 4 keer genomineerd voor de jaarlijkse FEBE Elements Awards 2022, zeg maar de Oscars van de prefab betonindustrie. En zij hebben afgelopen donderdag 27 oktober 2 Febe Elements Awards binnengehaald. Na telkens 1 Award in de vorige edities van 2019 en 2021, is dit een overtreffende trap. Een erkenning van de Ebema-missie: Ruimte verbeteren!

bron foto's: Ebemabron foto's: Ebema

Cityriver Oostende: stadsrivier die water buffert en laat infiltreren

Het project Cityriver in Oostende haalde op de 10de editie van de Febe Elements Awards het hoogste schavotje in de categorie Precast in Landscape. Deze categorie bekroont bovengrondse, zichtbare projecten bestemd voor de inrichting van de private of publieke ruimte. Deze projecten moeten voor een groot deel gebruik maken van prefab betonelementen en een zichtbare link hebben met het landschap.

De Cityriver in Oostende combineert duurzaam waterbeleid met een innovatieve landschappelijke inrichting. De klassieke straatkolk ruimt er plaats voor een heuse ‘stadsrivier’ die het regenwater vertraagd laat infiltreren in de bodem.

De grillige vorm van de Cityriver noopte Ebema tot de nodige creativiteit. In totaal heeft Ebema_LivingCity maar liefst 1 200 elementen aangeleverd, bestaande uit zo’n 150 verschillende formaten. Het Ebema_CustomConcrete maatwerkteam heeft alles uit de kast gehaald om ervoor te zorgen dat elk element netjes gelabeld was, zodat de aannemer alles gemakkelijk kon plaatsen, zonder telkens opnieuw te moeten opmeten.

Tuinstraten Antwerpen: groen welzijn in de stad

Het project Tuinstraten Antwerpen ontving de prijs in de categorie Outstanding Precast. Outstanding Precast richt zich op het aspect “dienst aan de samenleving”, een project dat uitblinkt op het vlak van het verhogen van de levenskwaliteit, het verbeteren van het algemeen welzijn en welbevinden van de bevolking, het bereiken van maatschappelijke doelstellingen, het aangaan van hedendaagse uitdagingen of het bevorderen van het beter samen leven.

In deze tijden van klimaatopwarming en wateroverlast is vergroenen de boodschap. Dat heeft ook de Stad Antwerpen begrepen. Daarom zijn er in 5 Antwerpse districten Tuinstraten: straten die onthard zijn – en vooral – slim verhard. Permanent. En die comfort en levenskwaliteit bieden aan de bewoners. Daar droeg Ebema_LivingCity aan bij met haar Grasslines Small grasbetontegels en Beams-zitbanken. 

De Oscars van de betonindustrie

Febe, de federatie van de Belgische prefab betonindustrie, deelt jaarlijks in het kader van de Febe Elements Awards prijzen uit in 5 categorieën. Zeg maar de Oscars van de prefab betonindustrie. Ebema was met Ebema_LivingCity, haar team voor de openbare markt, genomineerd in 2 daarvan: Precast in Landscape en Outstanding Precast. Telkens met 2 projecten.

De andere twee genomineerde Ebema-projecten

In de categorie Precast in Landscape ontving Ebema een tweede een nominatie met het mooie project Mercatoreiland in Rupelmonde. Daarvoor creëerde Ebema_LivingCity natuurlijk beton dat opgaat in het landschap, en daarnaast ook gepolijste zitbanken.

Onze tweede nominatie in de categorie Outstanding Precast was voor het project Elzenhof in Elsene. Na een intens ontwerptraject werden de maatwerkstukken in beton minutieus uitgetekend door de Ebema_CustomConcrete tekenaars. Voor een verhoogd terras met Smooth tegels van 1 bij 1 meter op tegeldragers. Rondom een boord van blokken of omgekeerde L-elementen. Aan de binnenzijde werd de 3 meter diepe put voorzien van in verstek gegoten panelen, van trappen met een gestraalde antisliprand op de bovenzijde en van een heuse tribune in beton.

Extra info:

Team Cityriver Oostende
Projectontwikkelaar: Farys / AGSO ( Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Oostende)
Aannemer: Daniël Seru & Zonen
Opdrachtgever: Stad Oostende
Elementen in maatwerkbeton: Ebema_CustomConcrete team 

 

Team Tuinstraten Antwerpen
Ontwerp: Stad Antwerpen
Aannemer: Verbruggen BV
Opdrachtgever: Stad Antwerpen
Partner: Aquafin
Elementen in maatwerkbeton: Ebema_CustomConcrete team  

https://www.ebema.be/nl-BEhttps://www.wegenbouw.be/bedrijven/516743/ebema-n-vhttps://febeawards.be/nl/home/
Project: CityRiver Oostende Project: CityRiver Oostende
Project: Tuinstraten AntwerpenProject: Tuinstraten Antwerpen