Roadshow rond thema: circulair beton van de toekomst

Gepubliceerd op 27-10-2022 14:46

KU Leuven, WTCB en Groen Beton  organiseren i.s.m. Bouwunie West-Vlaanderen op maandag 21 november een themadag die aannemers, architecten en alle bouwprofessionals duidelijk maakt wat de verschillende (toepassings)mogelijkheden van circulair beton zijn. Tijdens de roadshow gaan zij langs bij betonbedrijven De Brabandere en Enjoy Concrete, en brengen met hoofdaannemer Furnibo een werfbezoek aan het Suikerpark. Deze Veurnse bedrijven demonstreren hoe ze met circulair beton werk maken van duurzaam bouwen. Nadien volgt een voorstelling van het nieuwe democentrum en -labo voor circulair beton in Veurne. En er is een panelgesprek over de toekomst van circulair beton, gevolgd door een netwerkmoment.

bron foto: De Brabandere (facebookpagina)bron foto: De Brabandere (facebookpagina)

Programma:
Roadshow bij 3 bedrijven - Van 12.00u tot 16.30u. - Veurne
Verwelkoming in Acasus met een lunch. Als voorbereiding op de bezoeken, gaan WTCB en KU Leuven kort in op de voordelen van circulair beton.

Bezoek aan Betoncentrale De Brabandere | demonstratie van de productie van gerecycleerde betongranulaten en circulair beton | toelichting door Pieter De Brabandere

Bezoek aan het Suikerpark, een bouwproject van Furnibo | stortbeton met gerecycleerde granulaten als voorbeeld van circulair beton in de praktijk | toelichting door Simon Scharlaken (Furnibo) en Pieter De Brabandere (Betoncentrale De Brabandere)

Bezoek aan Enjoy Concrete in samenwerking met ResourceFull | demonstratie van circulair prefabbeton en de toepassing van alternatieve bindmiddelen | rondleiding door Maarten Durnez (Enjoy Concrete), Lukas Arnout (ResourceFull) en Thomas Lapauw (ResourceFull)

Voorstelling democentrum en panelgesprek - Van 16.30u tot 18.00u - Acasus

Presenatie van  de plannen voor het nieuwe demonstratiecentrum en het demonstratielabo voor circulair beton in Veurne dat in 2023 gebouwd wordt.

Panelgesprek over het belang van duurzaam bouwen en de rol van circulair beton hierin:

Jean de Bethune (voorzitter POM West-Vlaanderen)

Piet Desmet (vicerector KU Leuven, Campus Kulak en academisch beheerder van KU Leuven Campus Brugge)

Pieter De Brabandere (voorzitter Groen Beton Vert)

Jan Desmyter (directeur Onderzoek en Ontwikkeling, WTCB)

Afsluiten met een netwerkmoment, met een hapje en een drankje.

INSCHRIJVEN
O.a. bezoek aan Betoncentrale De Brabandere, productie van circulair betonO.a. bezoek aan Betoncentrale De Brabandere, productie van circulair beton