Rondetafelgesprek nieuw Tetraprojectvoorstel 'Digitaal Informatiebeheer op de infrawerf'

Gepubliceerd op 14-10-2022 09:56

Hogeschool PXL en Universiteit Antwerpen zetten zich samen in voor het versterken van de inzet van digitale tools binnen de Infrastructuursector. Samen met de bedrijven vanuit de infrasector willen zij met behulp van deze digitalisering lagere faalkosten, efficiëntiewinst en omzetverhoging bekomen. Bovendien kunnen deze tools Green Public Procurement, Building information management, constructieprocessen en circulariteit ondersteunen. Dit is de technologie en methodiek die de infra sector de komende decennia verder zal ontwikkelen en gebruiken.

Om deze nieuwe aanpak samen met de gehele sector optimaal uit te werken, bereidt de Universiteit Antwerpen en Hogeschool PXL een TETRA-Projectvoorstel voor. Zijn gaan graag rond de tafel zitten om de uitdagingen en opportuniteiten die zich momenteel stellen op de werkvloer bij onze infrabedrijven goed in kaart te brengen.

Gezien velen aanwezig zullen zijn op het FOAM-symposium op 7 november 2022 (9:00-16:00), is er die dag een overlegmoment voorzien omtrent dit TetraProjectvoorstel ‘Digitaal Informatiebeheer op de infrawerf’ van 13:00 tot 14:00. Inschrijven kan je hier.

Indien je niet kan deelnemen aan het FOAM-symposium, maar ook geïnteresseerd bent in dit projectvoorstel, stuur dan een mail naar rers@uantwerpen.be, dan neemt Road Engineering Research Section van Universiteit Antwerpen contact op.

inschrijven FOAM symposiumLees ook: Afsluitend symposium en workshop FOAM onderzoeksproject