Video toont installatie verticale infiltratie V-Flow bij project Sterea te Sterrebeek

Gepubliceerd op 23-09-2022 09:51

DYKA leverde voor haar klant Cordeel voor het project Sterea te Sterrebeek 13 installaties van het verticale infiltratiesysteem V-flow. Op de site Sterea wordt er gebouwd aan een Boutique Hotel. Samen met aannemer Cordeel werd voor de juiste oplossing en een passend systeem gezorgd. Omdat er geen horizontale ruimte beschikbaar was voor infiltratie, werd gekozen voor verticale infiltratie. Tevens waren de bovenliggende lagen slecht doorlatend. Naast de V-flow werden ook enkele bijkomende aansluitingen voorzien. De V-flow die wordt gebruikt is de PVC IT buis met een diameter van 400mm.

bron afbeeldingen: DYKA videobron afbeeldingen: DYKA video

De installatie van het V-flow systeem is uitgevoerd in 3 dagen. Het was een uitdagend project, wegens de moeilijke bereikbaarheid. De installateurs hebben gezorgd voor een vloeiend verloop. Met de verticale infiltratie werden de installatiewerkzaamheden en daarmee ook de hinder tot een minimum beperkt. Bekijk de video om alles over dit project te weten te komen:

 

Over V-flow

Deze verticale infiltratiesystemen zorgen ervoor dat regenwater wordt opgevangen en in de bodem kan infiltreren. Het V-flow systeem bestaat uit een kolk en een infiltratiepaal, waarbij de kolk het regenwater opvangt. Deze infiltreert vervolgens via de onderliggende infiltratiepaal in de bodem. De V-flow combineert zo drie functies in één oplossing: opvangen, bergen en infiltreren.

Hoe installeren?

1. Het uitzetten van het referentiepeil

2. De aanduiding van de locatie waar de V-flow geplaatst zal worden

3. De ontgraving

4. Controleren van de diepte van het boorgat

5. Plaatsing van de V-flow in het boorgat

6. Nameten van het niveau van de V-flow

7. Het boorgat aanvullen met infiltratiezand

8. Eventuele aansluitingen en afwerking van het maaiveld

Bezoek DYKA tijdens Openbedrijvendag

DYKA Pelt bestaat dit jaar 45 jaar. Zij verwelkomen je graag op zondag 2 oktober tussen 10:00 uur en 17:00 uur. Neem samen met je familie en/of vrienden een kijkje achter de schermen van het bedrijf en maak een vrije rondgang langs de verschillende gespecialiseerde productielocaties, het distributiecentrum en de technische dienst.

(bron: Dyka Belgium)

https://www.wegenbouw.be/bedrijven/756965/producten-item/34882020/v-flow-infiltratiehttps://www.dyka.be/nl/catalogsearch/result/?q=V-flow
Infiltratie van hemelwater – V-Flow installatie bij Sterea Sterrebeek voor CordeelInfiltratie van hemelwater – V-Flow installatie bij Sterea Sterrebeek voor Cordeel