Zeer compleet uitgeruste Liebherr 916 bandengraafmachine voor ATF Wegenbouw

Gepubliceerd op 02-09-2022 10:10

Machinist Marcel mocht na de bouwvakantie dadelijk aan de slag met een gloednieuwe en zeer goed uitgeruste bandenkraan. ATF investeerde immers in nieuwe Liebherr A916 bandenkraan welke werd uitgerust met een draaikantelstuk van Engcon, een overdruksysteem van BMAir International B.V., een vacuümsysteem van Nimatech en daarenboven heel wat veiligheidsuitrustingen.

bron foto: ATF Wegenbouwbron foto: ATF Wegenbouw

De nieuwe Liebherr A916 werd geleverd door de firma Wynmalen & Hausmann uit het Nederlandse Hoogerheide. Bestickering in ATF huisstijl werd uitgevoerd door specialist Reclam, waarbij de achterraam van de cabine werd voorzien van een one-way vision sticker die de inschijnende zon filtert en zorgt dat de machinist geen weerspiegeling van de zon op zijn schermen en displays heeft.

De Liebherr A916 Litronic is een 17 tons bandenkraan, en heeft een Tier 5 motor. Ze is uitgerust met brede enkellucht banden om goede grip te hebben op zachte ondergronden, een extra hijsoog op de lepelsteel en afsluitbare kettingbak.

Verder werd de machine uitgerust met bluetooth radio en 27MC om eventueel handenvrij te communiceren met collega’s op de werf, en een geluidsignaal tijdens achteruit rijden. Deze past zich aan aan de rijrichting en zal steeds werken als de cabine achteruit rijdt, ongeacht hoe de onderwagen staat.

Het draaikantelstuk Engcon EC219 is voorzien van extra aansluitingen om hydraulische hulpstukken aan te sluiten ( sorteergrijper, trilblok, grondboor,…). Machine sturing van Leica werd gemonteerd om op 2D, 3D en GPS te kunnen werken, inclusief de kanteling en rotatie van het draaikantelstuk.

Vacuümunit van Nimatech werd vast op de machine opgebouwd. De pomp (100m³) wordt met voetpedaal bediend en kan afhankelijk van het gebruikte hulpstuk gebruikt worden voor het plaatsen van boordstenen, stelconplaten, …. Het Overdruksysteem van BM Air ( MAO6 ) zorgt steeds voor een kleine overdruk in de cabine om eventuele vervuiling buiten te houden. Alvorens de lucht in de cabine komt wordt deze gefilterd en gemonitord met sensoren om de machinist te beschermen tegen eventuele vervuiling buiten de machine.

https://www.wegenbouw.be/bedrijven/600819/atf-n-vVacatures ATF Wegenbouw
Machinist Marcel mocht na de bouwvakantie dadelijk aan de slag met de gloednieuwe machineMachinist Marcel mocht na de bouwvakantie dadelijk aan de slag met de gloednieuwe machine