Startup Conneqtr geeft een inzicht in de keten van (onder)aannemers actief op de bouwwerven

Gepubliceerd op 05-08-2022 15:35

In april 2022 presenteerde Conneqtr, een spin-off van de Belgische bouwsectorfederatie ADEB-VBA, het online platform Zen. De commerciële lancering bleek een schot in de roos: enkele maanden later sluit het bedrijf voor de tiende keer een contract met een groot Belgisch bouwbedrijf. Met dank aan de Europese detachering is de Belgische bouwsector in recordtijd diverser geworden. De instroom aan buitenlandse werkkrachten helpt de arbeidskrapte mee oplossen, maar brengt anderzijds ook de nodige uitdagingen op vlak van administratie en compliancy met de sociale wetgeving met zich mee. Om die nog beter op te kunnen vangen lanceerde Conneqtr in april Zen, na een uitgebreide testfase met verschillende aannemers.

Steven Everaert - oprichter ConneqtrSteven Everaert - oprichter Conneqtr

De tool geeft een inzicht in de keten van (onder)aannemers die op bouwwerven aan de slag zijn. Daarnaast kunnen opdrachtgevers en aannemers ook zien of iedereen in orde is met de nodige documenten, wettelijke verplichtingen en kwalificaties. Voor onderaannemers wordt het dankzij Zen op die manier eenvoudiger om compliant te zijn.

Gauthier Vanvyve, verantwoordelijk voor de relaties met de sociale zekerheid bij BESIX Group: “Binnen BESIX was het ons doel om de opvolging van de sociale verplichtingen (zoals aanwezigheidsregistratie, verplichte documenten…) van onze collaga’s en onderaannemers op de werven te vergemakkelijken. Zen laat ons toe om zowel voor de hoofdaannemer als voor de onderaannemers zeer snel te zien welke documenten voor elke arbeider noodzakelijk zijn, of ze aangeleverd zijn en of ze nog up-to-date zijn. Hierdoor kan iedereen zich sneller concentreren op de orde van de dag en wordt de communicatie met de controle-instanties op dit gebied een stuk makkelijker.”

BESIX is een van de allereerste klanten van Conneqtr. Al snel na de lancering kon Conneqtr contracten sluiten met grote spelers als Artes Depret, Artes Roegiers, Denys, Dethier, Houben, SM Toots, Stadsbader, Visser & Smit Hanab en Wyckaert. “Conneqtr zorgt ervoor dat we als hoofdaannemer een snelle en efficiënte manier hebben om onze werven en onderaannemers te controleren om zo makkelijker te kunnen voldoen aan de Check In At Work wetgeving”, zegt Vicky Dethier, CEO van Bouwbedrijf Dethier.
Voor Steven Everaert, oprichter van Conneqtr, toont het succes van de tool hoe de sector niet alleen digitaliseert, maar ook professionaliseert. ‘Al jarenlang is er in de bouwwereld een verschuiving naar meer transparantie en digitalisering. We merken bij de bouwbedrijven en aannemers dat men vragende partij is om samen met ons de tools en hun manier van werken nog beter te maken.’

https://www.conneqtr.com/