Decotra en Trans-Beton, een onverwoestbare samenwerking

Gepubliceerd op 04-07-2022 15:32

Het wagenpark van Decotra wordt voortdurend vernieuwd, zodat de chauffeurs elke dag opnieuw met een recente, veilige en comfortabele vrachtwagen de weg op kunnen. In de loop van de maand juni werd de vloot aangevuld met een nagelnieuwe 4x2 luchtgeveerde trekker Volvo FH460, uitgerust met de laatste snufjes op het gebied van energiezuinigheid, milieuvriendelijkheid en veiligheid. De nieuwste aanwinst werd dadelijk ingezet voor de grootste klant van Decotra, met name Trans-Beton.

nieuwe Volvo van Decotra in de Trans-Beton kleurennieuwe Volvo van Decotra in de Trans-Beton kleuren

Al sinds de start in 2003 staat Decotra uit Tielt – ‘Het transportbedrijf met dat tikkeltje meer’ - borg voor service, kwaliteit en flexibiliteit. Oprichter en zaakvoerder Danny De Coninck is dan ook terecht fier op zijn vloot, bestaande uit 12 trekkers en een 25 tal opleggers. Bovendien werkt hij regelmatig samen met een 5-tal onderaannemers. Daarbij werd ook volop geïnvesteerd in het rijcomfort voor de chauffeurs, een van de stokpaardjes van de firma Decotra. Zo zijn goede lederen zetels en een geïntegreerde kleurendisplay standaard aanwezig in elke vrachtwagen.

De nieuwe 4x2 luchtgeveerde trekker Volvo FH460 is uitgerust met de beste systemen op het gebied van energiezuinigheid, milieuvriendelijkheid en veiligheid zoals: dodehoekcamera, camera achter de cabine zodat de chauffeur zijn lading kan zien, waarschuwingssysteem aanrijding + ACC + noodremfunctie, bochtverlichting, zwaailichten en flitsers,  waarschuwingssysteem vermoeidheid van de chauffeur, waarschuwingssysteem verandering rijbaan d.m.v. radardetectie, noodremlicht, ESP…

De nieuwste aanwinst werd ingezet voor de grootste klant van Decotra, met name Trans-Beton, de specialist in stortklaar beton, zand, grind en prefab-elementen, met hoofdzetel in Wingene en betoncentrales in Lokeren, Roeselare en Gent. Trans-Beton levert ter plaatse met kipper of mixer en beschikt over een eigen pompdienst. Al sinds 1970 staan zij bekend voor hun vakmanschap, kennis en ervaring.

Als extra service naar hun trouwste klant toe, liet Decotra de trekker in de kenmerkende gele Trans-Beton kleur spuiten en van hun logo’s voorzien.

Al 15 jaar verzorgt Decotra immers dagelijks ritten voor Trans-Beton. Chauffeur Danny Spriet, intussen al 10 jaar in dienst bij Decotra, mag aan het stuur gaan zitten van deze nieuwe Volvo-truck. Als vaste bestuurder van de betonmixer is hij is als het ware vergroeid met de firma Trans-Beton, waarmee Decotra trouwens na al die jaren nog steeds een uitstekende samenwerking heeft.

Eens te meer blijkt dat het gediversifieerd wagenpark van Decotra in staat is om op elke vraag naar transport een passend antwoord te bieden, maar het bedrijf heeft inmiddels bewezen in het bijzonder op de vervoersnoden van de bouwsector te kunnen inspelen.

(bron: Decotra)

https://www.decotra.euhttps://www.wegenbouw.be/bedrijven/988263/decotrahttps://www.trans-beton.be/nl
Als extra service naar de klant toe, liet Decotra de trekker in de gele Trans-Beton kleur spuitenAls extra service naar de klant toe, liet Decotra de trekker in de gele Trans-Beton kleur spuiten