De Infra App ook voor openbare besturen, weg- en rioolbeheerders

Gepubliceerd op 14-06-2022 09:15

Wegenbouw.be ontwikkelde in samenwerking met haar Nederlandse partner Entreeding.com een applicatie om de planning en communicatie te digitaliseren in de infrawereld. De software (SAAS), bedacht door mensen met veel ervaring op de werf in wegenbouw en grondverzet, wordt gebruikt in beide landen door ongeveer 950 aangesloten bedrijven, voornamelijk aannemers en leveranciers actief in de sector. Maar de Infra App biedt ook mogelijkheden voor openbare besturen en beheerders, zowel in hun onderlinge communicatie als voor de planning en communicatie met andere actoren zoals aannemers actief op hun grondgebied.

Infra AppInfra App

Als je inlogt krijg je dadelijk een compleet overzicht wat er beschikbaar is, en in welke regio. Verder geeft de applicatie je dadelijk een overzicht van wie bepaalde aanvragen in de webapplicatie heeft geplaatst, wanneer zij nood hebben aan bijvoorbeeld grondstoffen, transport of machines.

VOOR OVERHEID & INFRASTRUCTUURBEHEERDER

Ook overheden, zoals steden en gemeenten, weg- en rioolbeheerders hebben regelmatig nood aan snelle oplossing. “Wij krijgen regelmatig telefoons uit deze groep voor bijvoorbeeld een dringende invulling voor het inhuren van een veegwagen, grondzuigwagen of andere bouwmachines”, aldus Philip Van As (wegenbouw.be). “Omdat het aanbod, welk onze leden in de webapplicatie plaatsen, ook op de website te vinden is, komen zij bij ons terecht.”

Om efficiënter te werken, kan je binnen de app bijvoorbeeld een ‘vraag’ plaatsen voor diezelfde veegwagen. Je kiest of je deze aanvraag bekendmaakt aan het gehele platform of aan een beperkter netwerk. Verder kan je met verschillende zoekfilters kijken wat er de komende periode beschikbaar is. Gebruikers plaatsen hun aanbod binnen de applicatie in een ‘groene status’. Zodoende is het voor de andere leden duidelijk wie hen snel kan helpen met bepaalde noden.

CIRCULAIR

Je kan perfect in de applicatie een netwerk aanmaken van bijvoorbeeld naburige gemeenten en steden, en hen op de hoogte brengen van jouw noden aan grondstoffen, machines of materieel op een bepaald moment. Of bijvoorbeeld overschotten aan grondstoffen zoals compost, teelaarde, overschotten van bouwmaterialen, etc. in de applicatie melden, zodat de naburige gemeenten of andere infrastructuurbeheerders op de hoogte zijn wie, wat en waar ter beschikking heeft binnen de aangemaakte groep. Gezien de trend naar meer circulariteit zeker niet onbelangrijk.

DE INFRA APP GAAT ZEER BREED

Naast het vragen en aanbieden van producten en grondstoffen of machines en materieel met of zonder operator biedt het platform ook dezelfde mogelijkheden voor transport, tijdelijk personeel, allerhande hulpmiddelen.

AANBESTEDINGEN

Ook aanbestedingen zijn inbegrepen. Bij het plaatsen van jouw (openbare) aanbesteding of offerteaanvraag, vul je een aantal parameters in, zoals bijvoorbeeld de verschillende werkzaamheden die tot de aanbesteding behoren. De software brengt vervolgens, aan de hand van de ingegeven parameters, de aannemers op de hoogte voor wie jouw aanbesteding van toepassing is.

NIEUW: VRACHTRUIMTE

Recent werd ook ‘vrachtruimte’ toegevoegd in de applicatie. Zo kan de gebruiker aangeven op welke route en tijdstip hij of zij vrachtruimte beschikbaar heeft, bijvoorbeeld bij een lege terugreis van een vrachtwagen. Daarnaast kan je vanzelfsprekend ook een vraag voor vrachtruimte in het systeem zetten wanneer je zelf iets wenst te laten vervoeren.

EFFICIËNTER DOOR DIGITALISATIE

De applicatie laat toe om via digitalisatie sneller en efficiënter binnen de community te communiceren en plannen. Steeds naar keuze, binnen het gehele ledenbestand of jouw eigen beperkte netwerk of groep. Je beschikt dadelijk over een volledig overzicht en bespaart vele nutteloze telefoontjes en dus tijd.

VRIJBLIJVENDE DEMO

Aangezien de mogelijkheden zeer uitgebreid zijn, wordt een vrijblijvende online demonstratie aangeraden. Neem zeker contact op voor jouw logincode, om te kijken hoe dit alles werkt. T: +32-3-2896178

artikel uit infra magazine #2 - 2022 > hier downloadenhttps://www.infra-app.be/
Om efficiënter te werken plaats je binnen de app een ‘vraag’ of 'aanbesteding' plaatsen Om efficiënter te werken plaats je binnen de app een ‘vraag’ of 'aanbesteding' plaatsen
artikel uit Infra Magazineartikel uit Infra Magazine