Hoogmartens realiseert verkeersveilig kruispunt op N2 in Herk-de-Stad

Gepubliceerd op 31-05-2022 15:39

De werken die Hoogmartens en DSV hebben gedaan situeren zich in Berbroek, ter hoogte van de kruising van de N2 met de Kapelstraat en de Bosstraat. Het gaat om een druk verkeerspunt in een woon- en schoolomgeving. Voor opdrachtgever Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) was het prioritair om het kruispunt verkeersveiliger te maken. Tom Cillen was als projectleider verantwoordelijk voor de werken die Hoogmartens voor zijn rekening heeft genomen.

Tom: “Het kruispunt is volledig heraangelegd met verlengde afslagstroken met groene middenbermen en vrijliggende fietspaden met oversteekpunten. Wij hebben de asfaltwerken uitgevoerd, inclusief de fietspaden. Een opdracht die helemaal in de lijn ligt van onze traditionele activiteiten, maar die toch altijd bijzonder blijft. In de eerste plaats omdat je er alles aan doet om niet alleen goed werk af te leveren, maar ook om tijdig klaar te zijn. De N2 is een drukke verkeersweg die ook tijdens de werken in gebruik bleef, zij het door middel van versmalde rijstroken. Zo’n situatie is niet ideaal en je probeert dan ook om de periode van de hinder zo kort mogelijk te houden. Daarnaast is het ook fijn om te weten dat je concreet meewerkt aan een veiligere verkeersomgeving voor alle weggebruikers, zeker voor voetgangers en fietsers.”

Vlekkeloze samenwerking en communicatie

De werken voor de herinrichting van het kruispunt waren door AWV toegewezen aan wegenbouwer DSV. Hoogmartens werd door het bedrijf uit Aarschot ingeschakeld als onderaannemer. Projectleider Roger Gorrebeeck en werfleider Ad Voermans werkten nauw samen met Tom Cillen en zijn team.

Roger: “Hoogmartens is een van de beste partijen om mee samen te werken inzake het aanleggen van wegen en asfalteringswerken. Ook voor dit project verliep de medewerking zeer correct en tot eenieders tevredenheid. De uitvoering was perfect en de communicatie tussen mezelf en mijn rechterhand Ad Voermans met Tom en zijn collega’s verliep vlekkeloos.”

Van bij de aanvang van de werken werden duidelijke afspraken gemaakt tussen DSV en Hoogmartens. Mede hierdoor doken er tijdens de uitvoering geen verrassingen op en bleef alles mooi op schema.

Roger: “Voor het volledige project was een uitvoeringstermijn van zes maanden voorzien. Dankzij een goede voorbereiding door Tom en Ad, het respecteren van de afspraken en wat geluk met de weersomstandigheden kon alles netjes op tijd opgeleverd worden.”

Voorzien van semi-conflictvrije verkeerslichten, aparte fietspaden en veilige oversteekplaatsen is het kruispunt N2 x Kapelstraat/Bosstraat vandaag een toonbeeld van verkeersveiligheid.

bron:

https://www.hoogmartens.be/nieuws/https://www.wegenbouw.be/bedrijven/326115/hoogmartens-wegenbouw
Voorzien van semi-conflictvrije verkeerslichten, aparte fietspaden en veilige oversteekplaatsenVoorzien van semi-conflictvrije verkeerslichten, aparte fietspaden en veilige oversteekplaatsen