Decotra zet nieuwste Volvo truck in voor Dubaere Group

Gepubliceerd op 31-05-2022 12:35

Sinds jaar en dag is Decotra uit Tielt – ‘Het transportbedrijf met dat tikkeltje meer’ - synoniem voor service en kwaliteit. Oprichter en zaakvoerder Danny De Coninck is dan ook terecht fier op zijn vloot, bestaande uit 11 trekkers en een 20-tal opleggers. Hij werkt ook nog eens samen met een 3-tal onderaannemers. De vloot wordt zeer regelmatig vernieuwd, zodat de Decotra-chauffeurs elke dag opnieuw met een recente, veilige en comfortabele vrachtwagen de weg op kunnen.

Nieuwe investering

Sinds vorige week werd het wagenpark uitgebreid met een splinternieuwe 4x2 luchtgeveerde trekker Volvo FH460, uitgerust met de laatste snufjes op het gebied van energiezuinigheid, milieuvriendelijkheid en veiligheid, zoals: dodehoekcamera, camera achter de cabine zodat de chauffeur zijn lading kan zien, waarschuwingssysteem aanrijding + ACC + noodremfunctie, bochtverlichting, zwaailichten en flitsers,  waarschuwingssysteem vermoeidheid van de chauffeur, waarschuwingssysteem verandering rijbaan d.m.v. radardetectie, noodremlicht, ESP…

Daarbij werd ook volop geïnvesteerd in het rijcomfort voor de chauffeurs, een van de stokpaardjes van de firma Decotra. Zo zijn goede lederen zetels en een geïntegreerde kleurendisplay standaard aanwezig in elke vrachtwagen.

Gerdy Vandamme, de vaste chauffeur van de nieuwe aanwinst, zal met deze Volvo-truck dagelijks transporten verzorgen voor Dubaere Group uit Aalter, het gekende productie- en toeleveringsbedrijf van bouwstaal voor de burgerlijke en industriële bouwsector. Hun productiesites zijn gevestigd in Meulebeke en Aalter en beschikken over 4 afdelingen: draadtrekkerij, wapeningsnetten, buigcentrale en handel. Dubaere Group werkt al een 6-tal jaar samen met Decotra voor het vervoer van  betonnetten op de platte trailer en rollen geribde draad op de huiftrailer, zowel in België als over de landsgrenzen heen.

Het zeer gediversifieerd wagenpark van Decotra is in staat om op elke vraag naar transport een passend antwoord te bieden, maar het bedrijf heeft inmiddels bewezen in het bijzonder op de vervoersnoden van de bouwsector te kunnen inspelen.

http://www.decotra.euhttps://www.dubaere-group.com/https://www.wegenbouw.be/bedrijven/988263/decotra
het wagenpark werd uitgebreid met een splinternieuwe 4x2 luchtgeveerde trekker Volvo FH460het wagenpark werd uitgebreid met een splinternieuwe 4x2 luchtgeveerde trekker Volvo FH460