Nieuwe windzifter voor het sorteren bouw en sloopafval

Gepubliceerd op 30-05-2022 14:53

Naessens Hydraulics stelt, met de gepatenteerde DE-STONER® Air Classifier van General Kinematics, een nieuwe windzifter voor. Een demo machine is bij Naessens Hydraulics beschikbaar om te testen. De windzifter is ontworpen voor continue productie van grote volumes in een breed scala aan droge scheidingstoepassingen zoals bij het scheiden van bouw en sloopafval, reinigen van mengpuin en betonpuin.

Het volledig droge systeem kan de meeste afvalmaterialen verwerken. Trillingsactie, gecombineerd met luchtstromen met hoge snelheid & lage druk, werken samen om materialen te beluchten en te stratificeren volgens de verschillen in eindsnelheid. De DE-STONER is eenvoudig instelbaar om verschillende mate van scheiding te verkrijgen, en aanpasbaar aan een breed scala aan producten.

De werking

 Trillingsactie verplaatst materiaal, waarbij materiaal met een hoge dichtheid naar de bodem van de trog zakt. De uitvalsectie voor fijne deeltjes (optioneel) verwijdert kleinere deeltjesgroottes zoals gebroken glas of vuil voordat ze de blaasmond bereiken.  Luchtfluïdisatiesectie blaast daarna lucht door het materiaal en creëert turbulentie om materiaalstratificatie te bevorderen. Het materiaal transporteert over het luchtmes in de luchtstroom.  Zwaardere materialen vallen door de luchtstroom naar de afvoergoot. Materiaal met marginale dichtheid valt vervolgens op de verstelbare landingsplaat en valt terug in de afvoergoot. De lichte materialen worden voorbij de landingsplaat gedragen en naar het einde van de DE-STONER® getransporteerd. De ultralichte materialen zoals dunne film of papier worden in de luchtstroom naar de product-afvoerzone gevoerd.

De DE-STONER® is verkrijgbaar in scheidingsmodellen van twee tot vijf fracties, is aanpasbaar aan een grote verscheidenheid aan materialen, verwerkt grote volumes en is praktisch bestand tegen vastlopen. Trillende actie verplaatst het materiaal terwijl lichte materialen in de drop-out box worden afgevoerd.

 

Meer info:

https://naessenshydraulics.be/https://www.wegenbouw.be/bedrijven/284799/naessens-hydraulics
DE-STONER® Air Classifier van General KinematicsDE-STONER® Air Classifier van General Kinematics