Beernaert's Recycling kiest voor Volvo L180H

Gepubliceerd op 18-05-2022 12:09

Beernaert’s Recycling uit Sint-Niklaas investeert in een wiellader en opteert na demonstratie voor een Volvo L180H. De wiellader zal ingezet worden aan de breker en zeefmachine en zal gebruikt worden om gebroken puingranulaten af te voeren. De machine werd recent geleverd door SMT Belgium.

bron foto's: SMT Belgiumbron foto's: SMT Belgium

Beernaert’s Recycling is een professioneel recyclagebedrijf voor baksteen, grond en beton. Je kan bouwafval leveren op de ruime site in Sint-Niklaas. Ook voor het afhalen van beton, stabilsé en granulaten kan je op de site terecht. Beernaert’s Recycling produceert tevens stapelblokken in beton voor o.a. opslagboxen, scheidingswanden, industriehallen of magazijnen. Een ideaal alternatief voor gegoten muren.

De Volvo L180H wiellader, die werd afgeleverd door SMT Belgium  heeft een bedrijfsgewicht van ongeveer 27 ton. Dankzij de sterkere Volvo D13J motor, het 2de generatie OptiShift systeem en de nieuwe transmissie kan de L180H wiellader ingezet worden voor diverse toepassingen. Ook werd deze Volvo L180H standaard uitgerust met Load Assist. Load Assist is de overkoepelende naam van een reeks applicaties die specifiek zijn ontworpen voor Volvo wielladers. Deze applicaties zijn toegankelijk via het Co-Pilot scherm in de cabine en zijn gericht op het verbeteren van het bedieningsgemak, de veiligheid en de volledige efficiëntie van het werkterrein. Taken die handmatig moesten worden uitgevoerd of waarbij bestuurders moesten uitstappen, kunnen nu vanuit het comfort van de cabine worden geautomatiseerd.

De machine werd verder afgeleverd met een aantal mooie opties. Beernaert's Recycling opteerde onder andere voor een achteruitrijcamera, toolbox applicaties en operator Coaching.

Operator Coaching helpt bestuurders om hun Volvo wiellader optimaal te benutten door real time begeleiding te bieden bij problemen, zoals stationair draaien, remmen, gebruik van het gaspedaal en de lock-up functie. Operator Coaching helpt bestuurders te begrijpen hoe hun acties de productiviteit en efficiëntie beïnvloeden en helpt hen om verbeteringen of noodzakelijke wijzigingen in hun rijtechniek te identificeren.

Technische specificaties:

Bedrijfsgewicht 27.000 – 28.400 kg - Inhoud laadbak 4,6 – 6,5 m³ - Uitbreekkracht 235.9 kN

Motor Volvo D13J, Stage V - Max vermogen 246 KW à 1,300 – 1,400 tpm - Max koppel 2.030 Nm à 1.000 tpm

Aantal cilinders 6 - Cilinderinhoud 12,8 l - Banden Michelin 26.5 R25 XHA2

Gekozen opties: Comfort Drive Control (CDC) sturing - Power LED pakket - Snelwissel en laadbak van 6,5 m3 - Extra contragewicht

(bron: SMT Belgium)

https://www.wegenbouw.be/bedrijven/960515/beernaert-s-recyclinghttps://www.wegenbouw.be/bedrijven/275882/smt-belgiumhttps://www.smt.network/belux/nl/nieuws/beernaerts-recycling-kiest-voor-volvo-l180h/