Opleiding sloopdeskundige infrastructuur op vrijdag 20 mei 2022

Gepubliceerd op 03-05-2022 10:13

Op vrijdag 20 mei organiseert Tracimat vzw Sloopbeheerorganisatie een nieuwe opleiding 'Sloopdeskundige Infrastructuur'. Deze opleiding is verplicht voor toekomstige sloopdeskundigen die sloopopvolgingsplannen voor infrastructuurwerken willen opmaken.

Doelgroep

Deze opleiding richt zich voornamelijk naar studiebureaus en nieuwe sloopdeskundigen die sloopopvolgingsplannen voor infrastructuurwerken willen opmaken. De eerste stap in de traceerbaarheidsprocedure is de opmaak van een sloopopvolgingsplan door een deskundige. Die deskundige is steeds een neutrale partij, onafhankelijk van de sloper. Een van de voorwaarden om als deskundige met Tracimat te kunnen werken in het kader van de sloop van infrastructuurwerken, is het volgen van deze verplichte opleiding. Andere vereisten zijn relevante aantoonbare ervaring en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering die ook het asbestrisico dekt met een waarborg van minimaal 1 mio €. Meer informatie: aansluitingsvoorwaarden deskundige.

Programma mei 2022 (9u00 - 12u00)

. Wetgevend kader (Vlarema), standaardprocedures en de rol van Tracimat vzw;

. Verschillende etappes in het ketenzorgsysteem (traceerbaarheidsprocedures) en de voordelen voor de verschillende actoren binnen de keten;

. Taken en verantwoordelijkheden van de deskundige

. Aandachtspunten opstellen sloopopvolgingsplannen infrastructuur

. Doorlopen van een praktijkcase van A tot Z

Praktische info

Locatie: Kunstlaan 20, 1000 Brussel

Meer info en inschrijven:

https://www.tracimat.be/opleidingen/opleiding-sloopdeskundige-infrastructuur