DAF overhandigt de sleutels van opleidingsvoertuigen aan 3 hogescholen

Gepubliceerd op 05-04-2022 11:31

In de showroom van DAF concessiehouder Aerts Trucks in Bornem werden eind maart de sleutels van 3 DAF trucks overhandigd aan de verantwoordelijken van de opleiding voertuigtechnologie van de hogescholen Karel de Grote (Hoboken), Thomas More (Mechelen) en Vives (Kortrijk)

DAF overhandigt de sleutels van 3 opleidingsvoertuigenDAF overhandigt de sleutels van 3 opleidingsvoertuigen

Het partnerschap tussen DAF en de verschillende hogescholen werd opgestart in 2019 en heeft tot doel de hogescholen maximale ondersteuning te bieden in het opleiden van leerlingen in het onderhoud en de reparatie van onder andere de nieuwste generatie Euro 6-voertuigen. Hiervoor ontvingen de hogescholen naast de DAF trucks ook DAVIE diagnosetools (laptops), die educatief kunnen ingezet worden voor diverse praktijkoefeningen.

Michiel Kuijs, Algemeen Directeur van DAF Trucks België overhandigde symbolisch de sleutels: “DAF is blij en trots om de opleiding van jonge leerlingen te ondersteunen die kiezen voor een boeiende carrière in de sector van de industriële voertuigen! Eerder werden al de leerprogramma’s rond DAF kennis en vaardigheden met de hogescholen afgestemd door het DAF curriculum te integreren in deze van de hogescholen. Met dit partnership en initiatief wensen wij ook onze onafhankelijke concessiehouders optimaal te ondersteunen in de instroom van nieuwe technicians.”

De overdracht van complete trucks gebeurde in de marge van DAF’s deelname aan de vakbeurs Autotechnica, waar ook volledig werd ingezet op het enthousiasmeren van studenten en andere geïnteresseerden om te kiezen voor een job vol uitdagingen in de truck sector.

https://www.daf.be/nl-be/trucks/ready-to-go-daf-trucks
Groepsfoto hogescholen en betrokken DAF concessiehoudersGroepsfoto hogescholen en betrokken DAF concessiehouders
De hogescholen ontvingen naast de DAF trucks ook DAVIE diagnosetools (laptops)De hogescholen ontvingen naast de DAF trucks ook DAVIE diagnosetools (laptops)