Hoogmartens Wegenbouw dadelijk operationeel ondanks zware bedrijfsbrand

Gepubliceerd op 25-03-2022 10:51

Vorige week tijdens, de nacht van woensdag (16/03) op donderdag, werd Hoogmartens Wegenbouw getroffen door een zware bedrijfsbrand. 24 uur later waren de meeste werven reeds operationeel, een huzarenstuk! Zeker als je weet dat, naast het bedrijfsgebouw, de volledige administratie vernietigd werd door de brand. Gelukkig bleef het grootste deel van het machinepark gespaard.

bron foto: Hoogmartens Wegenbouwbron foto: Hoogmartens Wegenbouw

Een zware brand heeft donderdagochtend 17 maart de gebouwen van Hoogmartens Wegenbouw in Oudsbergen volledig in de as gelegd. Het team van zaakvoerder Tom Hoogmartens reageerde aangeslagen, maar strijdvaardig.

Het was 4u15 ’s nachts toen de brandweer moest uitrukken voor een melding van brand bij Hoogmartens Wegenbouw. Rond 8u30 in de ochtend was de brand onder controle. Het gebouw is volledig verwoest”, zegt salesmanager Frank Leysen. “Alleen de gevel staat nog recht. We gaan dus vanaf nul aan de heropbouw moeten starten.” Het machinepark bleef gelukkig gespaard. “De meeste machines staan op de werven of iets verder op het bedrijfsterrein. Er is slechts één asfaltmachine en een kleine vrachtwagen die schade geleden hebben. Dat valt dus wel mee. Veel belangrijker is dat er niemand van onze mensen gewond is geraakt.” De volledige administratie is wel in de vlammen opgegaan. "Gelukkig hebben we een aantal back-ups in de cloud, maar daarmee hebben we nog niet meteen alle gegevens nu al bij de hand.”

De eerste bekommernis was om zo snel mogelijk operationeel te zijn, en dat is snel gelukt. Vanaf donderdagmorgen is er zowel voor als achter de schermen dag en nacht héél hard gewerkt. Een aantal werven werden na 24u zelfs reeds hervat. Zo werd op de werven de continuïteit verzekerd en gaven de asfalt-, beton- en infraploegen zoals steeds het beste van zichzelf.  "We hebben aan de klanten meegedeeld dat we al het mogelijke doen om volgens de afgesproken timing de werken op te leveren. Dat moet normaal wel lukken. Al kunnen er zich natuurlijk wel nog enkele vertragingen voordoen."

Het management reageert strijdvaardig. Dat er van nul heropgebouwd moet worden, is een serieuze domper, maar het brengt anderzijds ook de uitbreidingsplannen in een stroomversnelling.

(bron: Hoogmartens / Made in Limburg)

https://www.hoogmartens.be/
de werven werden heel snel heropgestartde werven werden heel snel heropgestart