Suivo gaat samen met De Watergroep voor efficiënt en duurzaam beheer van wagenpark

Gepubliceerd op 24-03-2022 11:50

De Watergroep, het grootste waterbedrijf in Vlaanderen en leverancier van drinkwater in 177 gemeenten, gaat in zee met het Antwerpse Internet of Things-bedrijf Suivo. Dat zal de tracering van 860 voertuigen van De Watergroep automatiseren. Het zal ook de opvolging van machines en gereedschappen digitaliseren. Door de digitale opvolging van zijn voertuigen, machines en gereedschappen wil het waterbedrijf zijn werkplanning, onderhoud, keuringen, herstellingen, inspecties en inventaris optimaliseren. Het contract heeft een looptijd van acht jaar.
 

bron afbeeldingen: Suivobron afbeeldingen: Suivo

Suivo rust 860 personenwagens en een 80-tal stuks groter rollend materieel van De Watergroep uit met zijn geolokalisatiehardware en een badgelezer die verbinding maken met de cloudsoftware van Suivo. De technische medewerkers van De Watergroep zullen zich met hun personeelsbadge identificeren wanneer ze een van de voertuigen, graafmachines, tractors, bestel- of vrachtwagens gebruiken.

Boormachines, ladders, compressoren, grondboren en ander gereedschap van De Watergroep krijgen een Hydrogen-tag van Suivo. Met een mobiele app van het bedrijf kunnen medewerkers van De Watergroep de locatie van de gereedschappen bekijken. Ze kunnen er ook een melding mee doen of ontvangen dat een herstelling of onderhoud nodig is.

Efficiëntie

“Door in realtime op de hoogte te zijn van de locatie en de staat van de voertuigen, het rollend materieel en de gereedschappen zullen onze technische medewerkers, teammanagers en ondersteunende diensten efficiënter kunnen werken”, zegt Sammy Wuyts, directeur Bedrijfsondersteunende Diensten bij De Watergroep. “Wanneer er ergens een dringende interventie nodig is, zullen we meteen weten welke medewerkers en voertuigen het dichtstbij zijn om de opdracht uit te voeren en waar zich op dat moment de machines bevinden die we daarvoor nodig hebben”, stelt ICTprojectmanager Cristina Orodel van De Watergroep. “De medewerkers zullen via een Suivo-app op hun smartphone kunnen nagaan hoe ecologisch hun rijstijl is wanneer ze een van onze bedrijfsvoertuigen besturen. Als een herstelling van rollend materieel of gereedschap nodig is, kunnen onze medewerkers dat ook via een Suivo-app op hun smartphone doorgeven. We kunnen in de software van Suivo zelf aangeven wanneer onderhoud en keuring van wagens, rollend materieel en gereedschappen moeten gebeuren, bijvoorbeeld na een bepaald aantal gereden kilometers of na x-aantal uren gebruik. Daar krijgt de verantwoordelijke bij ons dan automatisch een melding van. Daardoor vermindert de kans op fouten en valt manueel werk weg, zodat we die tijd aan andere taken kunnen besteden.”

Het contract met Suivo omvat onder andere de leasing van zijn hardware, een abonnement op zijn software, de Suivo-smartphoneapps en opleiding voor de medewerkers van De Watergroep die het systeem gebruiken. De Watergroep volgt alle wagens voor de technische medewerkers, het rollend materieel en het gereedschap nu geautomatiseerd op.

Duurzaamheid

“Dit project past volledig in onze core business. De Watergroep zal onze drie productfamilies Oxygen, Hydrogen en Carbon gebruiken”, zegt managing partner Peter Geldhof van Suivo. “Door objecten met elkaar te verbinden in het Internet of Things, laten we bedrijven efficiënter werken tegen een lagere kost. Wanneer medewerkers ecologisch rijden, vermindert de algemene CO2-uitstoot van de vloot van het bedrijf. Wanneer je je materieel tijdig onderhoudt, blijft het gebruik ervan veilig en gaat het langer mee. Als je ook in realtime zicht hebt op de locatie van je gereedschappen, vermijd je tijdverlies om ze te zoeken en eveneens onnodige bijbestellingen. Zo dragen wij ons steentje bij aan een duurzamere economie waar je verstandig omspringt met de middelen. We zijn trots dat De Watergroep voor ons en voor onze aanpak heeft gekozen.”

CEO Hans Goossens van De Watergroep sluit zich daarbij aan. “Zorgzaamheid is een van onze kernwaarden. We dragen zorg voor de gebruikte middelen, hebben aandacht voor veiligheid en onze omgeving, en werken kostenbewust. Dat zijn geen loze woorden en
dit grootschalige project van geautomatiseerde opvolging past in dat kader. Met de nieuwe technologie van Suivo zullen we verdere stappen vooruit zetten op het gebied van duurzaamheid, efficiëntie en kostenbewustzijn. Deze investering toont aan dat maatschappelijk verantwoord ondernemen hand in hand kan gaan met operationele en financiële baten.”

Over De Watergroep
De Watergroep is een integraal waterbedrijf dat diensten levert binnen de hele waterketen. Via een netwerk van ruim 34.000 kilometer leidingen bedient het 3,3 miljoen huishoudelijke klanten in 177 Vlaamse gemeenten in West- en Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Limburg. Dit maakt De Watergroep tot het grootste drinkwaterbedrijf in Vlaanderen. De Watergroep beschikt over 85 grondwaterwinningen en 5 oppervlaktewaterwinningen, samen goed voor een drinkwaterproductie van 132 miljoen m³ in 2020. De Watergroep is ook een partner in de uitbouw van gemeentelijke rioleringsnetten en leverde in 2020 bovendien ruim 9 miljoen m³ industriewater op maat aan industriële klanten. De Watergroep selecteert op de locatie van deze klanten een duurzame en geschikte waterbron (zoals rivierwater, regenwater of effluent van een industriële waterzuivering) en zet die om naar de gewenste eindkwaliteit.

Over Suivo
Met de Internet of Things-cloudsoftware en hardware van het Belgische bedrijf Suivo kan je waardevolle data centraliseren. Door data te koppelen, zijn organisaties in staat om analyses uit te voeren en inzichten te krijgen ten behoeve van optimalisatie en duurzame groei. Met de (track en trace) technologie kan je aan locatiebepaling doen en de staat van voertuigen, machines, gereedschappen en andere assets monitoren. Ook tijd-, rit- en aanwezigheidsregistratie behoren tot de mogelijkheden. De firma heeft haar hoofdkantoor in Edegem en kantoren in Namen
en het Nederlandse Bodegraven. De R&D en productie gebeuren in haar vestiging in Kontich. De onderneming is sinds April 2010 actief voor bouw-, installatie- en nutsbedrijven, transport- en productieondernemingen, bus- en touringcarbedrijven en in de publieke sector (steden en
gemeenten, politie- en brandweerzones). Het bedrijf heeft ruim zevenhonderd klanten, waaronder de steden Antwerpen en Diksmuide, B&R Bouwgroep, BAM, Besix Infra, Cegelec, H4A, Heli, Hoogmartens, Infrabel, Kranen Michielsens, Molenbergnatie, Multiobus, Transport TH. Wouters, Van Moer Logistics De Watergroep en water-link.

(bron: Suivo)

https://www.suivo.com
De Watergroep zal de drie Suivo productfamilies Oxygen, Hydrogen en Carbon gebruikenDe Watergroep zal de drie Suivo productfamilies Oxygen, Hydrogen en Carbon gebruiken