Tal van nieuwe toepassingsmogelijkheden van waterdoorlatende bestrating dankzij Hydro Store+

Gepubliceerd op 07-03-2022 12:26

Tot voor kort was het bijna onmogelijk om winkelwandelstraten, pleinen, speelplaatsen of parkings in te richten met waterdoorlatende bestrating, zonder in te boeten aan comfort, volgens Stradus. Met Hydro Store+ hoef je niet meer te kiezen tussen waterdoorlatendheid en comfort. Deze hybride steen combineert namelijk het beste van 2 werelden: het duurzame aspect van waterdoorlatende bestrating en het comfort van klassieke gesloten bestrating. Zo baant Hydro Store+ als het ware de weg voor heel wat nieuwe toepassingsmogelijkheden van waterdoorlatende bestrating.

Hydro Store+Hydro Store+

Nieuwe toepassingsmogelijkheden

Tot voor kort was het bijna onmogelijk om winkelwandelstraten, pleinen, speelplaatsen of parkings in te richten met waterdoorlatende bestrating, zonder in te boeten aan comfort. Denk aan poreuze stenen, die niet sterk genoeg zijn voor eventuele verkeers- en wringbelasting. Of stenen met een verbrede voeg of drainageopeningen, die leiden tot minder comfort en veiligheid.

Met Hydro Store+ hoef je niet meer te kiezen tussen waterdoorlatendheid en comfort. Hij combineert namelijk het beste van 2 werelden: het duurzame aspect van waterdoorlatende bestrating en het comfort van klassieke gesloten bestrating. Dat maakt van Hydro Store+ de
ideale verharding voor publieke ruimtes.

Gebruikscomfort voor iedereen
De gesloten deklaag met microvelling en de smalle voeg zorgen voor ongezien gebruikscomfort en meer veiligheid. Zo kan je er vlot op stappen, ook met hakken, en er makkelijk overgaan met winkelkarretjes, kinderwagens en rolstoelen. Daarbij komt dat ook het rolgeluid minimaal is. Dat maakt de omgeving heel wat aangenamer.

Dit gebruikscomfort werd ook bevestigd door het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw (OCW). Hydro Store+ werd getest met hun sensorische meetrolstoel en behaalde een uitstekende score. De officiële resultaten van die testen kan je opvragen bij je STRADUS-contactpersoon.

Innovatieve waterinfiltratie

Hydro Store+ heeft een microvelling van 1/1 mm en een verjonging aan de bovenzijde. Na plaatsing resulteert dat in een smalle opening in het loopvlak. Die is niet breder dan 6 mm en dus veel smaller dan bij betonstraatstenen met een verbrede voeg of drainageopeningen. Neerslag duikt via de minimale voeg tot onder de sierdeklaag en infiltreert zo in het poreuze onderbeton. Benieuwd naar een visuele voorstelling hiervan? Op de website www.stradus.be vind je een animatie die je de werking van Hydro Store+ stap voor stap toont.

Performantie getest en bewezen

Dat dit systeem werkt, werd bewezen door verschillende testen, waaronder die van het OCW. Zij vergeleken Hydro Store+ met standaard poreuze betonstraatstenen en betonstraatstenen met verbrede voeg. Daaruit bleek dat Hydro Store+ ruimschoots voldoet aan de norm van 540 l/s/ha die gehanteerd wordt binnen PTV126 voor poreuze waterdoorlatende bestrating.

Zonder vervuiling scoort Hydro Store+ met een factor 20 beter dan die norm. Met vervuiling scoort hij nog beter, met een factor 10. De steen is ook even performant als de 2 andere types. Meer info op www.stradus.be.

Hoogwaardige afwerking
Met Hydro Store+ kan je ook rekenen op een esthetische meerwaarde. De steen is namelijk verkrijgbaar in verschillende formaten, kleuren en afwerkingen. Zo creëer je een unieke inrichting voor elke publieke ruimte.

 

 

Door zijn hybride samenstelling, met een gesloten deklaag, een smalle voeg en een poreus onderbeton, zorgt Hydro Store+ voor uitstekende infiltratie én hoog gebruikscomfort. Kers op de taart? Hydro Store+ is bovendien verkrijgbaar in meerdere formaten, structuren en kleuren.
De gesloten deklaag met microvelling en de smalle voeg zorgen voor ongezien gebruikscomfort en meer veiligheid. Zo kan je er vlot op stappen, ook met hakken, en er makkelijk overgaan met winkelkarretjes, kinderwagens en rolstoelen. Daarbij komt dat ook het rolgeluid minimaal is. Dat maakt de omgeving heel wat aangenamer.

https://www.stradus.be/nl/hydro-store-waterdoorlatende-bestrating-met-ongezien-gebruikscomfort
Met Hydro Store+ hoef je niet meer te kiezen tussen waterdoorlatendheid en comfortMet Hydro Store+ hoef je niet meer te kiezen tussen waterdoorlatendheid en comfort