Hoogmartens werkt mee aan de ontwikkeling van de vroegere site van Ford Genk

Gepubliceerd op 28-02-2022 10:17

Voor de omvangrijke afbraak- en saneringswerken en de herinrichting van de wegeninfrastructuur op de site werd de THV Aertssen-Aclagro-Deme-Mourik opgericht. Hoogmartens werd als onderaannemer aangesteld voor het aanleggen van asfalt- en betonwegen.

bron foto: Hoogmartensbron foto: Hoogmartens

“Trots dat we onze bijdrage kunnen leveren”

CEO Tom Hoogmartens is trots dat deze opdracht werd binnengehaald. “Als Limburgs bedrijf zijn wij inderdaad enorm fier dat we ons steentje kunnen bijdragen aan dit belangrijke project. Het is een mooi verhaal hoe Limburg snel en daadkrachtig heeft gereageerd op de toch wel dramatische sluiting van Ford Genk in 2012. Door de krachten te bundelen en alle troeven uit te spelen, zoals de centrale ligging van de site vlakbij het Albertkanaal en Haven Genk, ontstaat vandaag een nieuwe, toekomstgerichte bedrijvenzone. Het is een project dat Limburg nog steviger op de kaart zet en aantoont dat onze economie echt in de lift zit. De positieve impact op de rechtstreekse en onrechtstreekse tewerkstelling is enorm. En nogmaals, voor een bedrijf als Hoogmartens is het schitterend dat we hieraan kunnen meewerken. Het is voor ons een zeer grote opdracht, kort bij huis in Limburg, en een project waarmee onze mensen zich écht verbonden voelen.”

Tom De Smeyter is Purchase Manager bij Aertssen en via het tijdelijke samenwerkingsverband Aertssen-Aclagro-Deme-Mourik nauw betrokken bij de werken op de vroegere Ford-site. “Dit is een zeer belangrijk project voor de reconversie van de provincie Limburg”, aldus Tom De Smeyter, “en we maken er dan ook geen geheim van dat bewust gekozen is om samen te werken met zoveel mogelijk lokale bedrijven. De firma Hoogmartens is hier een voorbeeld van. Vanuit Aertssen hadden wij al vaker met hen samengewerkt en hebben we hen leren kennen als een ervaren partner die degelijk werk aflevert. Het is een groot contract dat we met Hoogmartens hebben afgesloten, maar wij hebben alle vertrouwen in de samenwerking.”

(bron: Hoogmartens)

https://www.wegenbouw.be/bedrijven/326115/hoogmartens-wegenbouwhttps://www.hoogmartens.be/https://www.pmv.eu/nl/site-ford-genk