Exclusieve samenwerking Brachot/Beltrami en Tuffbau voor waterdoorlatende natuursteenbestrating

Gepubliceerd op 25-02-2022 16:16

Brachot en Family Member Beltrami, producent, groothandel en distributeur van natuursteen, hebben sinds kort een samenwerkingsovereenkomst met Tuffbau, producent en leverancier van hoogwaardige, natuurlijke bestratingsmortels voor het in de markt zetten van een innovatief concept voor het plaatsen van waterdoorlatende, of beter waterpasserende natuursteenbestrating.

concept waterpasserende natuursteenbestratingconcept waterpasserende natuursteenbestrating

Brachot en Family Member Beltrami zijn de exclusieve distributeur van het Tuffbau productgamma voor het plaatsen van waterdoorlatende natuursteenbestrating voor de regio’s België, Frankrijk en Luxemburg. Met waterdoorlatende bestrating ga je versnelde waterafvoer via de riolering tegen en laat je het regenwater in de bodem doordringen. Hét antwoord op de wetgeving betreffende ontharding. Met deze samenwerking wil Brachot volledig duurzame oplossingen aanbieden voor bestrating en openbare werken. Oplossingen die waterdoorlatend zijn, met lokaal Europees geproduceerde steen uit eigen groeves en dus beperkte CO2 uitstoot.

Innovatief systeem

Natuursteen is al jaren een populaire keuze voor bestratingsprojecten. Onder meer de tarns en de blauwe hardsteen, beiden materialen uit de eigen groeves van Brachot – Family Members Granitarn en Kilkenny Limestone - zijn veelgevraagde materialen. Door natuursteen te combineren met het tuffflow systeem, kan je natuursteenbestrating waterdoorlatend, of misschien beter, waterpasserend aanleggen.
De cementgebonden drainerende producten van Tuffbau zijn geschikt voor druk verkeer en intensief beloop. Ze laten het water uiterst snel doorsijpelen waardoor er geen plassen ontstaan. Zowel het mortelbed als de fundering bufferen water zodat er tijd is voor een langzame opname in de bodem. Er worden geen polymeren of harsen gebruikt waardoor het geheel uiterst duurzaam en onderhoudsvriendelijk is.

Dé toekomst voor natuursteenbestrating

Het systeem werd voor het eerst gepresenteerd in Frankrijk op de beurs Rocalia in november vorig jaar. De innovatie werd door de bezoekers bijzonder enthousiast onthaald. Natuursteenbedrijven en ingenieurs zagen dit systeem als dé toekomst voor natuursteenbestrating.
Zowel in Frankrijk als in België zal het niet lang meer duren voordat waterdoorlatendheid als eis wordt gesteld voor toekomstige aanleg van (natuursteen)bestrating. Niets houdt steden en gemeenten nog tegen om in hun bestratingsprojecten waterdoorlatende natuursteenplaatsing toe te passen.

Live demo op Techni-Mat

Naast de expertise die Brachot en Beltrami hebben in de natuursteenbestrating, komt daar nu ook een uitgebreide kennis bij van de toepassingsmogelijkheden van de tuffbau-producten.
Wie graag meer wil weten over deze innovatieve natuursteenbestrating, het productgamma van tuffbau en de mogelijkheden met de Brachot materialen, vindt ons terug op Techni-Mat in Kortrijk Xpo op 9 en 10 maart 2022 op stand 103. Op de stand staat ook een live demo van waterdoorlatende natuursteenbestrating.

https://www.brachot.com/Gratis Toegangskaart Techni-Mat (klik hier)
innovatief concept voor het plaatsen van waterdoorlatende natuursteenbestratinginnovatief concept voor het plaatsen van waterdoorlatende natuursteenbestrating
tuffbau productgamma voor het plaatsen van waterdoorlatende natuursteenbestrating tuffbau productgamma voor het plaatsen van waterdoorlatende natuursteenbestrating