Infosessie verhardingen in waterdoorlatende betonstraatstenen op Techni-Mat

Gepubliceerd op 25-02-2022 15:16

Tijdens Techni-​Mat worden ook inspirerende conferenties gegeven over actuele onderwerpen voor de sector. Door de groeiende populariteit van waterdoorlatende verhardingen in het algemeen worden deze oplossingen voor de huidige hemelwater-problematiek meer en meer toegepast. Er worden echter bij het aanleggen van verhardingen in waterdoorlatende betonstraatstenen nog te vaak fouten gemaakt, zowel in de ontwerp- als in de uitvoerfase. In deze presentatie zal er dieper worden ingegaan op de verschillende stappen om tot een vakkundig ontwerp en een adequate uitvoering te komen, mee geïllustreerd door verschillende voorbeelden van problemen in de praktijk.

bron foto: Stradus Infrabron foto: Stradus Infra

Het “Waarom” van waterdoorlatende verhardingen is tegenwoordig welbekend. Het “Hoe” is echter nog te vaak een vraagteken. In deze presentatie wil OCW, aan de hand van praktische voorbeelden met courante fouten (zowel in ontwerp als in uitvoering), daar een duidelijk antwoord op bieden. Waterdoorlatende verhardingen in betonstraatstenen moeten in hun geheel bekeken worden, van ondergrond tot verharding en van studiefase tot ingebruikname.

De lezing wordt gegeven door Wietze Claesen, onderzoeker en technologisch adviseur bij OCW. Vlawebo en Bouwunie Infrastructuurwerken ondersteunen dit initiatief.

Interesse? Afspraak op donderdag 10 maart van 14.00 tot 14.30 uur in Zaal 1!

Bezoek ook | Wegenbouw.be / Infra App | op stand 403 tijdens Techni-Mat > gratis toegangskaart (klik hier)

https://www.techni-mat.eu/nl/programma/waterdoorlatende-verhardingen-in-betonstraatstenenhttps://wegenbouw.be/toegangskaart-technimat-2022